Menu

5 december 2015

iCloud: Reservekopieën van iPhone, iPad of iPod verwijderen

icon OS X iCloud

Met behulp van iCloud kun je niet alleen allerlei gegevens synchroniseren tussen al je apparaten, maar ook kun je reservekopieën (back-ups) online bewaren. Deze kopieën kun je terugzetten bij het herstellen van je apparaat of wanneer je een nieuw exemplaar aanschaft.

Net zoals in iTunes kan het zijn dat je in iCloud meerdere reservekopieën bewaard, dit ten koste van je (gratis) iCloud-opslag. Gelukkig kun je eenvoudig je reservekopieën beheren en eventueel verwijderen, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open Instellingen op je iPhone, iPad en iPod Touch
• Navigeer naar ‘iCloud’
• Tik op ‘Opslag’
• Selecteer ‘Beheer opslag’

reservekopie verwijderen

iCloud gaat je gebruikte opslag berekenen, vervolgens krijg je onmiddellijk een overzicht te zien van alle bewaarde reservekopieën. Tik op de reservekopie om hem te openen en kies vervolgens voor ‘Verwijder reservekopie’ om hem definitief te verwijderen uit iCloud.

Lees ook: iCloud herstellen en veilig uitschakelenReacties


 • Joanne 15 maart 2016 om 12:17

  Goedemiddag,

  Ik wil een reserve kopie op mijn telefoon staan, maar die is van mijn telefoon.
  Als ik die reserve kopie verwijderd, is dan alles van mijn telefoon weg?

 • Michel Dekens 10 juli 2016 om 10:29

  Ik heb in iCloud bijna 3 gb aan reservekopies staan maar op mijn apparaten zijn die niet te zien en kan ik ze dus niet uit icloud verwijderen.
  Hoe kan ik die reservekopies uit mijn iCloud weg krijgen ?

 • Wesley Fabry 10 juli 2016 om 11:08

  Helaas is bovenstaande deenige manier, heb je een mac? Dan kan het ook zo: -menu > Systeemvoorkeuren > klik vervolgens op iCloud en dan op ‘Beheer’. Windows: via icloud voor windows: https://www.appletips.nl/gebruik-maken-van-icloud-op-een-windows-pc/

Een reactie toevoegen: