5 oktober 2017

Oplossing voor iPhone of iPad die niet meer aan gaat

iPhone of iPad gaat niet meer aan

Het kan zomaar gebeuren dat je iPhone, iPad of iPod Touch niet meer aan gaat. Het scherm blijft op zwart en wat je ook probeert hij gaat niet meer aan. Dit probleem kun je op verschillende manieren oplossen. In dit artikel bespreken we verschillende oplossingen.

iPhone of iPad geforceerd herstarten

Het eerste wat je altijd moet doen bij problemen met je iDevice is deze geforceerd herstarten, dat doe je heel eenvoudig door de aan/uit- en thuisknop ingedrukt te houden (±10 seconden) tot het Apple logo verschijnt. Op een iPhone 7 druk je de aan/uit en volume-omlaag-knop in tot het Apple logo verschijnt.

iPhone geforceerd herstellen

iDevice opladen

Als eerste dien je jouw iDevice op te laden met behulp van de meegeleverde kabel en adapter. Niet alleen is dit effectief wanneer de batterij niet voldoende is opgeladen, door je iDevice te koppelen wordt een proces geforceerd zodat deze wordt opgestart. Is de batterij leeg dan moet je minstens 30-45 minuten je iDevice opladen voor dit een effect heeft.

Herstellen via iTunes

Soms kan de enige uitweg een herstel zijn via iTunes. Sluit je iPhone, iPod Touch of iPad aan op je computer via de USB-kabel en navigeer naar je apparaat. Klik in de kolom op ‘Overzicht’ en kies voor 'Herstel iDevice'. Volg hierna de stappen op je scherm die zich vanzelf uitwijzen. Kun je jouw iDevice op deze manier niet herstellen gebruik dan DFU-mode, hoe dat werkt lees je hier terug.

iPhone, iPod of iPad herstellen of updaten

Mocht bovenstaande oplossingen geen effect hebben dan is er nog maar één mogelijkheid en dat is Apple contacteren. Dit kun je online doen via deze pagina, ook in het Nederlands. Uiteraard kun je ook binnenwandelen bij een Apple Store of Apple Premium Reseller.

Lees ook: Een Genius Bar afspraak makenReacties


 • C.A.N. van Vleuten

  24 mei 2016 om 6:22

  Hallo,
  Ervaring met een iPad derde generatie.
  Er moet wel een een update staan bij iTunes anders krijg je hem niet aan de praat. Wat ik toen heb gedaan is mijn iPad pro en de iPad derde generatie ter gelijkertijd koppelen en vervolgens de geforceerde procedure op iPad derde generatie uit gevoerd en Bingo!!! Wat blijkt dat de iPad por heeft het stuur programma geleverd.

 • Jan

  9 januari 2017 om 22:22

  Hallo,

  mijn iPad 4 heeft zomaar opeens een zwart scherm gegeven. Hij was nog 54% vol toen dit gebeurde.

  Ik heb werkelijk van alles geprobeerd: harde reset (aan/uit + home 10 sec -> home ingedrukt houden) geen resultaat. Aansluiten op iMac en via iTunes proberen, maar iTunes herkent de hele iPad niet eens.

  Mijn kennis houdt hier op. Ik hoop dat iemand mij een goed alternatief kan geven als oplossing! Alvast bedankt!
  Jan

 • Freddy

  7 mei 2017 om 1:00

  Hallo

  Ook alles geprobeerd met mijn Ipad air2.Niets helpt, word ook niet meer herkend

 • Geraldina

  25 mei 2017 om 1:08

  Hallo,

  Mijn iPhone 6s plus gaat opeens niet meer aan.
  Je ziet soms dat laad maa daarna zie je het niet meer..

 • Monique

  2 juni 2017 om 8:04

  Hallo, mijn iPad air2 gaat steeds vaker gewoon op zwart terwijl de batterij nog vol is. Ik krijg hem dan meestal weer aan met veel moeite. Waaraan ligt dat? Ik update hem iedere keer meteen wanneer er een update beschikbaar is.

 • Louise

  20 juni 2017 om 18:19

  Ik heb iPad pro die gaat ook af en toe stil staan kan er niks mee doen ook niet uit zetten

 • Ralph

  20 juni 2017 om 19:01

  Probeer het eens met de iPhone of iPad gekoppeld aan iTunes. Dus eerst aansluiten op iMac/PC daarna iTunes en daarna de harde reset van de iPhone of iPad. Vaak helpt ook menu knop en aan/uit knop let op iPhone 7 dus anders tegelijk inhouden waarbij aan/uit na 10sec loslaten. LET OP je moet een reservekopie hebben want je zet de iPhone of iPad mogelijk in fabrieksstand DFU mode.

 • Wesley Fabry

  20 juni 2017 om 19:05

  @Louise probeer de tips uit het artikel eens

 • Louise

  20 juni 2017 om 19:10

  Zal ik de volgende keer doen. Bedankt

 • i.deklein

  20 juni 2017 om 22:02

  Wat mij opvalt is dat bij opstarten ipad, het Apple logo rechts tov midden staat is dat een code of hoort dat zo?

 • Wesley Fabry

  20 juni 2017 om 23:07

  Het logo zou gewoon in het midden moeten staan, waarom die rechts uitgelijnd wordt weet ik niet.

 • Greet

  25 juli 2017 om 21:09

  Mijn iPad had ook een zwart scherm wilde al naar de winkel gaan om het na te laten kijken door deze tipte lezen is het weer gelukt om het begin scherm te krijgen. Hardstikke bedankt voor deze goede tip ben dol blij

 • Wesley Fabry

  25 juli 2017 om 21:10

  @greet dat is ontzettend fijn om te lezen, leuk dat het geholpen heeft, daar doen we het voor.

 • Ria

  29 juli 2017 om 16:26

  Ook mijn i pad is er mee gestopt. Zwart scherm. Ik krijg hem niet meer aan. Vanmorgen deed alles het nog. Ik heb hen nu aan de oplader (hij was genoeg opgeladen) maar doet nog steeds niets.

 • Wesley Fabry

  29 juli 2017 om 17:37

  @ria doorloop eens de stappen in dit artikel hierboven.

 • marika

  26 september 2017 om 9:55

  op mijn i pad komt steeds eens lege batterij op het scherm.
  ik krijg hem soms nog op als ik deze stappen doorloop maar na een tijdje valt hij weer uit en krijg ik weer dat batterij teken erop

 • Wesley Fabry

  26 september 2017 om 11:28

  @marika dan is de batterij leeg en moet je deze opladen, als dat niet lukt is waarschijnlijk de batterij stuk. Als je nog garantie hebt kun je contact opnemen met Apple. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • sude

  1 oktober 2017 om 20:11

  hallo, ik heb een iphone 5S en hij wilt maar niet aan gaan. 2 dagenlang geprobeerd maar t lukt niet. kan iemand me terugschrijven hoe k m aan moet doen? ps: mijn computer is van t merk Philips dus waarschijnlijk kan ik niks met itunes, verder heb k bijna alles geprobeerd, alvast bedankt xx.

 • Wesley Fabry

  2 oktober 2017 om 8:25

  @Sude bovenstaande geeft mogelijke oplossingen, iTunes kan zeker ook al heb je een windows PC, de procedure blijft gelijk. iTunes voor windows download je hier: https://www.apple.com/nl/itunes/download/ (openen op je windows PC)

 • Marie Blauwaert

  5 oktober 2017 om 16:35

  Als je scherm plots zwart u’s kan je mischien het scherm gordijn n gezet hebben. Probeer eens met je drie vingers te gelijk 3x snel na elkaar te drukken. En scherm gordijn gaat uit. Dan zie je weer alles. Scherm gordijn wordt gebruikt door blinden. Zodat de mede kijkers het scherm niet zouden zien.

 • Wesley Fabry

  5 oktober 2017 om 16:44

  En hoe heet die optie dan precies in iOS? ‘Gordijn’ kennen we niet.

 • Jac

  5 oktober 2017 om 17:26

  Ik had hetzelfde probleem. Ik heb beide volumeknoppen, de aan/uit knop en de homeknop gelijktijdig ingedrukt ( ongeveer 10 seconden), en toen keam er weer leven.

 • Marie Blauwaert

  5 oktober 2017 om 20:46

  In iOS heb je face over.
  Als dit aan staat en je druk 3 x met 3 vingers dan krijg je schermgordijn mode aan en druk je terug in face over 3 maal met 3 vingers dan schakel je scherm gordijn terug uit.
  Face over moet aan staan om dit te kunnen gebruiken.

 • Luuk spuij

  11 oktober 2017 om 15:20

  Hallo,

  Ik heb een Iphone 6S. Eerst werkte hij prima maar na de IOS 11 update hangt het scherm steeds vast en hierna start mijn iphone steeds opnieuw op. Daarna kan ik hem gewoon weer eventjes gebruiken, maar dan hangt hij weer vast en start hij weer uit zichzelf opnieuw op. Dit gebeurd ongeveer 16 keer per dag.
  Heeft iemand misschien hetzelfde probleem of weet iemand misschien een oplossing?
  Ps. Ik heb de IOS 11.0.2 update al gedaan maar het probleem doet zich nog steeds vaak voor.

  Alvast bedankt.

 • Wesley Fabry

  11 oktober 2017 om 15:33

  @luul als je bovenstaande tip hebt geprobeerd en niets werkt kun je het beste contact zoeken met Apple zelf. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!