4 januari 2015

BasisiOS: Handmatig een iCloud reservekopie maken

icon OS X iCloud

Het is erg belangrijk om regelmatig een back-up (reservekopie) van je iPhone, iPad en iPod Touch te maken. Dit kan via iTunes, maar ook via iCloud. Dankzij deze handige functie heb je altijd een back-up bij de hand waar je ook bent.

Handig als je bijvoorbeeld problemen met je iDevice hebt in het buitenland en je deze moet herstellen. Een iCloud reservekopie wordt automatisch iedere nacht gemaakt als je iDevice is gekoppeld met de lightning kabel aan het stroomnet. Je kunt ook handmatig een reservekopie forceren, hoe lees je in onderstaande procedure.

backuphandmatig

Open 'Instellingen' en navigeer naar iCloud, tap (tik) hier vervolgens op 'Reservekopie'. Tap hier op 'Maak nu reservekopie' om onmiddellijk een back-up te maken van je iPhone, iPad of iPod Touch. Dit kan altijd handig zijn als je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone hebt en nog snel een back-up wil maken voor je deze op je nieuwe iPhone zet.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • Steven

  5 januari 2015 om 2:18

  Heel intressant!
  Ben net overgestapt van een 3gs naar 5!
  En icloud stond op men oude toestel niet aan dus dat was een hele verruis van gegevens!
  Nu alles wel gelukt, Enkel mijn fotos krijg ik maar niet overgezet.
  Ja, via dropbox of dergelijke maar dan moet je 1 per 1 dowloaden op je toestel!

  Zin om hier een artikeltje over te schrijven hoe dit mogelijk is

  Met uitzondering dan om alles eerst op pc te zetten want die heb ik niet meer verbonden met mn gsm! En ik wil nu ook weer niet van 0 herbeginnen :)

 • Tineke

  30 april 2017 om 9:37

  Via phototransfer app kun je hel gemakkelijk zonder kabeltje je foto,s van je iphone op pc overzetten of weer terug. Programmaatje instaleren op pc en iphone en aanwijzigingen volgen. Fluitje van een cent. Succes

 • Tineke

  30 april 2017 om 9:40

  Het heet Photo TRANSFER. App

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!