23 februari 2017

ScreencastiPhone (plus) bedienen met één hand dankzij bereikbaarheid (reachability)

iPhone 7 Plus Gitzwart

Sinds de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is de iPhone groter dan hun voorgangers, hierdoor is het lastiger om met één hand het toestel te bedienen. Om die reden heeft Apple 'bereikbaarheid' (reachability) in het leven geroepen. Hiermee is het mogelijk om het scherm met één hand te bedienen.

De functie zorgt ervoor dat het scherm naar beneden zakt zodat je ook de 'bovenkant' van het scherm kunt aanraken zonder dat je twee handen moet gebruiken. Niet iedereen is fan van deze optie, sommige zien het zelfs als storend. Wie de functie niet prettig vindt kan deze ook gewoon uitschakelen.

iPhone bedienen met één hand met bereikbaarheid

De bereikbaarheid-functie kun je activeren door met behulp van één vinger tweemaal kort achter elkaar op het Touch-ID (thuisknop) te tikken. Het is belangrijk dat je tikt en niet drukt, anders open je de appkiezer. Wanneer je tweemaal tikt wordt de bereikbaarheid-functie geactiveerd. Deze functie kun je alleen gebruiken wanneer je iPhone ontgrendeld is.

bereikbaarheid iOS activeren

Het zakken van het iPhone scherm uitschakelen

Vind je de bereikbaarheid-functie maar niet dan kun je deze eenvoudig uitschakelen. Dit doen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Schakel de optie ‘Bereikbaarheid’ uit.

Deze functie is overigens niet de enige mogelijkheid om je iPhone beter te bedienen. Zo beschikt het plus-model over een speciale landschapsweergave. Deze wordt geactiveerd wanneer je de iPhone een kwartslag draait. De iconen in het Dock en applicaties kantelen mee en kunnen zo het hele scherm optimaal benutten.

Lees ook: Het dock op je iPhone of iPad verbergen met dit trucje


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: