21 mei 2015

CarPlayCarPlay: Contacten niet beschikbaar

Carplay logo Apple

Bellen via Carplay is erg eenvoudig, gebruik Siri om direct een contactpersoon te bellen. Daarnaast kun je ook eenvoudig je favorieten raadplegen, recente (en gemiste) contacten. Via het tabblad 'Contacten' kun je alle contacten raadplegen die je in de gelijknamige applicatie op je iPhone bewaard.

Het zal je misschien al opgevallen zijn dat je soms geen toegang hebt tot je contacten via Carplay. Er verschijnt dan (voorlopig nog in het Engels) 'Contacts access is limited'. Dit wil zeggen dat je de contacten via CarPlay niet kunt gebruiken.

contacten in carplay limited

Deze boodschap zal alleen maar tevoorschijn komen wanneer je aan het rijden bent. Dit is omwille van de veiligheid dat je niet zomaar je gehele adresboek aan het doorzoeken bent tijdens het rijden. Sta je stil en is de handrem opgetrokken, dan kun je de contacten wel raadplegen.

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.

Meer over Carplay kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!