25 juni 2016

iOS 9iOS: Standaard ‘Tijd om te gaan’ meldingen inschakelen in Agenda

agenda icoon retina ios

Bij het toevoegen een afspraak in de Agenda applicatie kun je een locatie koppelen, hierdoor weet je precies waar je moet zijn die dag. Bij de optie ‘Melding' kun je dan direct ‘Tijd om te gaan' kiezen, dit is een heel interessante optie.

De optie houdt rekening met jouw huidige locatie en de locatie van de afspraak, zo zal je op voorhand een melding krijgen dat het tijd is om te vertrekken als je op tijd wil aankopen op je afspraak. Hoe je dit handmatig kunt instellen per afspraak lees je hier terug.

Tijd om te gaan meldingen altijd inschakelen

In iOS is het mogelijk om altijd de ‘Tijd om te gaan' melding te activeren voor afspraken, hoe je dat doet vind je hieronder terug.
• Open ‘Instellingen'
• Navigeer naar ‘Mail, Contacten, Agenda'
• Scroll naar de categorie ‘Agenda'
• Tik op ‘Standaardtijd meldingen'

tijd om te gaan meldingen standaard Agenda activeren

Schakel hier de optie ‘Tijd om te gaan' in. Wanneer je nu een agenda afspraak maakt, met daarin een locatie, dan zal automatisch deze melding worden geactiveerd. Wanneer je geen locatie toevoegt aan de afspraak, zal de meldingen worden uitgeschakeld en moet je zelf handmatig een meldingssoort kiezen.

Goed om te weten, de ‘Tijd om te gaan' meldingen worden alleen toegepast wanneer de locatie zich op minder dan drie uur van jouw huidige locatie bevindt. Deze meldingen kunnen ook worden geactiveerd op een Mac, meer info.

Lees ook: Weeknummers activeren in de iOS Agenda applicatieReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: