27 juni 2017

ScreencastiOS: Trucje om snel te navigeren door emoji’s

Met behulp van emoji's kun je tekst visueel beter uitdrukken en de stemming te bepalen. Emoji's kun je gebruiken door het gelijknamige toetsenbord toe te voegen aan het iOS toetsenbord. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Toetsenborden ▸ Voeg toetsenbord toe ▸ Emoji.

Nog nooit emoji's gebruikt? Dan lees je hier terug hoe je deze kunt gebruiken in iOS op een iPhone en iPad. De emoji's zijn verdeeld in verschillende categorieën waaronder smileys, mensen, natuur, activiteit en meer. Door het emoji-toetsenbord te openen kun je onderaan tikken op de verschillende symbolen om de categorie te openen.

Snel navigeren door emoji's

Via de verschillende categorieën kun je wel snel een bepaalde emoji zoeken, maar als je niet weet in welke categorie deze zich bevindt kan het zoeken nog erg ingewikkeld zijn. Door naar links of rechts te vegen blader je door de verschillende emoticons, echter ben je dan wel even bezig. Gebruik daarom de iconen van de categorieën als schuifbalk om makkelijk door alle emoticons te bladeren.

trucje om snel navigeren door emoji's

Leg je vinger op een categorie-icoon en veeg naar links of rechts, onmiddellijk beginnen de emoji's te scrollen. Veeg langzaam om rustig door de emoticons te bladeren, door sneller te vegen zal ook sneller de emoji's getoond worden. Op deze manier kun je snel opzoek gaan naar een bepaalde uitdrukking, symbool of meer.

Tekst omzetten naar emoji's

Vanaf iOS 10 is het ook mogelijk om tekst om te zetten naar emoji's. De woorden kun je eenvoudig vervangen door een overeenkomstige emoji door te tikken op het emoji-icoon (of wereldbol) in het toetsenbord. De woorden die omgezet kunnen worden naar een emoji worden oranje gemarkeerd. Tik op het gemarkeerde woord om deze te vervangen. Denk hierbij aan 'kusje' door een mond, 'liefde' door een hart, etc. (meer info).

Lees ook: Betekenis van emoji’s laten uitspreken


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • Cloverfield

    28 juni 2017 om 11:11

    I need the facepalm emoji big time.
    Wat een niveau weer…

Een reactie toevoegen: