21 mei 2017

BasisiOS: Het verschil tussen vliegtuigmodus en niet storen

vliegtuigmodus icoon

Op een iPhone kun je vliegtuigmodus gebruiken, maar ook 'niet storen'. Voor de meeste iOS gebruikers is het een duidelijke zaak waar deze twee opties voor dienen. Toch zijn er een aantal gebruikers die het verschil tussen beide opties niet kennen.

De twee functies lijken behoorlijk op elkaar, echter is er een duidelijk verschil en zal je in de toekomst vaker de niet storen-functie gebruiken dan de vliegtuigmodus. Beide opties vind je terug in de instellingen van iOS, maar ook via het bedieninspaneel dat je activeert door met één vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm.

Het verschil tussen vliegtuigmodus en niet storen

Beide opties doen hetzelfde, hinderlijke geluiden en meldingen beperken tijdens een bepaalde periode. Met behulp van niet storen is het mogelijk om alle binnenkomende meldingen, berichten en telefoongesprekken te ontvangen zonder hiervan op de hoogte worden gebracht. Wanneer je dus een melding ontvangt zal je iPhone, iPad of iPod Touch niet oplichten, geluid maken of trillen.

Dit is vooral handig in een bioscoop, theater, maar ook 's nachts wanneer je aan het slapen bent. Je wordt niet wakker van de meldingen, maar je kunt ze 's ochtends wel even doorlezen. Niet storen kun je instellen via Instellingen ▸ Niet Storen. Meer over de niet storen-functie lees je hier
terug in deze uitgebreide handleiding voor iPhone en iPad. Niet storen is te activeren via Instellingen of het bedieningspaneel door op het maantje te tikken, in de statusbalk verschijnt een maantje dat aangeeft dat de optie actief is. Uitschakelen kan via dezelfde stappen.

verschil tussen vliegtuigmodus en niet storen

Vliegtuigmodus daarentegen zorgt ervoor dat je totaal onbereikbaar bent. Zo wordt de netwerkverbinding, bluetooth, mobiele internet en wifi uitgeschakeld. Je bent dus niet meer bereikbaar voor telefoongesprekken of berichten. Deze optie zul je vooral gebruiken wanneer een netwerksignaal niet mag storen, denk hierbij in een ziekenhuis, vliegtuig, etc. Vliegtuigmodus is te activeren via Instellingen of het bedieningspaneel door op het vliegtuigje te tikken, in de statusbalk verschijnt een vliegtuig i.p.v. je provider. Uitschakelen kan via dezelfde stappen.

Lees ook: Wat is Niet Storen in iOS en hoe werkt het?

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • Cloverfield

    21 mei 2017 om 13:59

    Dat had ook in een zin gekend: vliegtuigstand schakelt radio’s (= straling) uit en niet storen laat geen berichten door.

  • Koen Van Reusel

    21 mei 2017 om 17:26

    niet storen laat wel berichten door, maar niet hun meldingen…

Een reactie toevoegen: