16 december 2012

iOS: Waarschuwing bij een te hoog volume

Gehoorschade is misschien wel het probleem van de 21ste eeuw. Door het veelvuldige gebruik van hoofdtelefoons, headsets, enzovoorts lopen de laatste jaren steeds meer mensen, maar vooral jongeren gehoorschade op.

Dit kan echter niet de bedoeling zijn en dat dacht Apple ook. Het was uiteraard al mogelijk om een volume begrenzing in te stellen. Dit kan vrij eenvoudig via het instellingen menu van het iOS apparaat. Dit doe je via: Instellingen ▸ Muziek ▸ Volumebegrenzing. Gebruik de schuifbalk om een volumebegrenzing in te stellen, of schakel de optie 'EU-volumebegrenzing' in. Door deze optie in te schakelen zal het volume niet luider gaan dan het opgelegde limiet.

Naast deze standaard functie heeft Apple een soort waarschuwing verstopt in iOS, wanneer je in het bezit bent van een iPhone 5 of iPod Touch (5e generatie) kun je namelijk worden geattendeerd op een te hoog volume.

Deze krijg je te zien wanneer je je muziek luistert via een headset en het volume wijzigt wanneer je je niet bevindt in de muziek-applicatie. Met behulp van de volumeknoppen kun je het geluid harder zetten, het verloop hiervan krijg je te zien in een pop-up venster. Wanneer het volume te hoog is wordt deze aangeven met gele en rode blokjes en de melding 'Hoog volume'. Hierdoor wordt je herinnerd dat je volume te hoog staat en dit eventueel gehoorschade kan opleveren.

Timothy, bedankt voor de tip!

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Joel

  16 december 2012 om 15:23

  Deze middag de rode blokjes opgemerkt, en nu lees ik voor wat ze dienen.
  Danku appletips !!!

 • Michiel Janssen

  16 december 2012 om 21:22

  Gehoorschade probleem van de 21st eeuw? Waar hebben we het over.
  Obesitas, osteoporose, dementie etc. dat zijn reële problemen van de 21st eeuw.

 • Bart Hoogenboom

  16 december 2012 om 23:24

  Nou als je voor dit soort dingen deze site nodig hebt dan kan je maar beter onder een steen gaan wonen…

 • Simon

  17 december 2012 om 9:39

  Michiel JansenDe door jou genoemde zijn dan misschien ook zaken van de 21e eeuw, maar daar mee wil je toch niet zeggen dat gehoorschade daar niet bijhoort. ? Gehoorschade wordt echt onderschat en als je het éénmaal hebt is het verdomd lastig. Dus vooral jongelui, wees gewaarschuwd. Je hebt maar één stel oren, waar je, je hele leven mee moet doen, die maak je niet even over.

 • Chayenne

  4 januari 2013 om 8:55

  Ik heb een vraag de volume begrenzing via instelling muziek en dan volume knop minder. Dat lukt nog maar m’n zoontje gaat vervolgens naar muziek zet een liedje aan en sleept de rechter balk naar rechts en het volume is weer keihard? Het is een ipad 3 …. Weet iemand hoe ik dit wel voor elkaar krijg en wat ik verkeerd doe…

 • Phellice T.

  30 mei 2013 om 18:57

  Super handig, alleen jammer wanneer je volume te hoog is (en dus in het rood staat) dat je het volume niet meer kan wijzigen met de volumeknoppen maar enkel via de slide-bar. :-(

Een reactie toevoegen: