16 januari 2016

iOS 9iOS 9: Snel wisselen tussen apps met het toetsenbord

ipad pro icoon

Vanaf iOS 9 kun je gebruikmaken van toetscombinaties op de iPad in combinatie met een extern toetsenbord of bijvoorbeeld met het Smart Keyboard van Apple voor de iPad Pro.

Om er achter te komen wanneer je een bepaalde toetscombinatie kunt uitvoeren is het interessant om de cmd⌘-toets enige momenten in te drukken tot er een pop-up venster op je iPad verschijnt. Hierin staan alle beschikbare toetscombinaties die op dat moment beschikbaar zijn. Maar er is meer, zo kun je snel wisselen tussen verschillende apps en het beginscherm in één keer tonen.

wisselen tussen apps in iOS 9

Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + tab kun je een balk met alle actieve applicaties tonen, door te drukken op de tab-toets navigeer je naar een app in de balk, laat de toetsen los om de app te openen.

Via cmd⌘ + shift⇧ + H kun je snel het beginscherm tonen en via cmd⌘ + spatiebalk is het mogelijk om Spotlight (zoeken) te activeren wanneer het beginscherm actief is.

Lees ook: Alle mogelijke toetscombinaties bekijken op een iPadReacties


 • macboekje

  16 januari 2016 om 17:03

  Op het toetsenbord van mijn iPad is geen command- of tabtoets te zien, terwijl ik wel iOS 9 gebruik.

 • Wesley Fabry

  16 januari 2016 om 17:32

  Dat klopt, het kan alleen in combinatie met een (apple) extern toetsenbord of bijvoorbeeld met het Smart Keyboard van Apple voor de iPad Pro.

 • macboekje

  17 januari 2016 om 15:13

  Op mijn iPad is geen Command- of Tab-toets te bekennen…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!