10 juni 2017

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#23)

iOS alternatief logo

Foto's voorzien van markeringen

Vanaf iOS 10 kun je eindelijk markeringen toevoegen aan foto’s in de gelijknamige applicatie. Met deze functie kun je aantekeningen maken om iets specifieks duidelijker te maken op een foto. Zo kun je tekst, tekeningen, emoji's en meer toevoegen.

Open de Foto’s applicatie en navigeer naar de foto die je wil bewerken. Open deze en tik onderaan op de drie horizontale strepen met bolletjes. Tik vervolgens op de ‘Meer-knop' (cirkel met drie horizontale bolletjes) en kies voor 'Markeringen' om markeringen te activeren. Zodra dit is geactiveerd heb je verschillende mogelijkheden zoals het toevoegen van tekst en tekeningen. Uitgebreide info lees je hier terug.

Filters toepassen in Mail

Vanaf iOS 10 is het mogelijk om in Mail een filter te activeren. Dankzij deze optie kun je filteren in een postbus en bijvoorbeeld alleen ongelezen e-mailberichten weergeven of alleen de gemarkeerde.

Open de Mail applicatie en navigeer naar een postbus, bijvoorbeeld 'Inkomend'. Tik onderin op de cirkel met horizontale strepen om de filters te activeren. Deze kun je aanpassen door naast de knop te klikken op de blauwe tekst onder 'Gefilterd op'. Er opent een nieuw scherm met verschillende filteropties. Kies één of meerdere opties, deze kun je toepassen door op 'Gereed' te tikken.

iOS tips 23

Standaard Apple applicaties verwijderen

Niet iedereen gebruik alle applicatie die standaard geïnstalleerd zijn in iOS. Daarom kun je vanaf iOS 10 (eindelijk) de meeste standaard Apple applicatie verwijderen. Leg je vinger op een app naar keuze en wacht enige momenten tot de apps gaan wiebelen. Tik op het kruisje boven de app om deze te verwijderen en bevestig het verwijderen in het pop-up venster.

Let wel, het verwijderen van standaard app leidt niet tot meer opslagruimte. De apps worden slechts verborgen, hoe dat precies zit lees je hier uitgebreid terug. Om een app opnieuw te installeren ga je naar de iOS App Store, zoek naar de app die je hebt verwijderd en installeer je deze opnieuw.

3D Touch gebruiken in het bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is vanaf iOS 10 uitgebreider, maar nog steeds niet aanpasbaar. Toch zitten er enkele extra opties verborgen. Zo kun je vanaf nu 3D Touch toepassen op verschillende snelkoppelingen. Druk stevig op de snelkoppelingen onderaan het eerste paneel om extra’s te activeren zoals de intensiteit van de LED-flitser, cameraopties activeren en meer. Vanaf iOS 11 wordt het bedieningspaneel volledig vernieuwd met meer 3D Touch acties, klik hier voor meer info.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!