18 december 2015

El CapitanOS X El Capitan: Tijd om te gaan meldingen activeren

agenda icoon os x

Stel je hebt volgende week dinsdag om 14u een afspraak in Utrecht, het kan dan zomaar zijn dat je eerst nog een stukje moet reizen voor je daar bent. Het slimste is dan uiteraard ruim op voorhand te vertrekken, OS X kan je hierbij helpen door te melden wanneer het ‘tijd is om te gaan’.

Vanaf OS X El Capitan kun je deze functie, die we kennen vanuit iOS, ook gebruiken op je Mac. OS X past dan automatisch de meldingstijd van een afspraak aan naar het moment dat je moet vertrekken.

Stel je moet 20 minuten rijden in het huidige verkeer, dan zal OS X je op voorhand waarschuwen hoe laat je het beste vertrekt om zeker op tijd aan te komen op je afspraak. Hoe je dit kunt instellen lees je hieronder terug.

• Open de Agenda applicatie
• Maak een nieuwe activiteit aan of bewerk een bestaande
• Voer de exacte locatie in bij 'Voeg locatie toe'
• Tik op de optie ‘Melding’

Tijd om te gaan OS X

Selecteer vervolgens de meldingsoptie ’Tijd om te gaan’. Je zal nu op voorhand een melding krijgen met de exacte tijd dat je het beste kunt vertrekken. OS X gebruikt je huidige locatie en het huidige verkeer om zo nauwkeurig je reistijd te bepalen.

Liever wat extra tijd? Pas dan de aanvang van je afspraak met 5 of 10 minuten aan. Let wel op dat OS X er vanuit gaat dat je met de auto deze reistijd gaat overbruggen. Let op, deze optie is alleen beschikbaar voor iCloud gebruikers.

Lees ook: Afgeslagen agenda activiteiten weergevenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!