17 december 2015

Verleng de batterijduur van je iPhone door noodmeldingen uit te schakelen

batterij icoon iOS

Eerder deze maand, om precies te zijn 7 december, heeft NL-Alert weer een testbericht gestuurd naar iedereen die zich heeft aangesloten op deze dienst. Gelukkig hebben deze keer wel een hoop iPhone gebruikers een test-bericht ontvangen.

Maar er zit ook een keerzijde aan deze dienst, helaas ook in iOS 9 lijdt de batterijduur van de iPhone onder deze dienst. Apple zegt nog steeds: 'Ontvangst van noodmeldingen kan de batterijduur beïnvloeden'. Een aantal jaar geleden hebben we al een test gedaan om te kijken of de batterijduur inderdaad slechter wordt door noodmeldingen in te schakelen.

Sinds 6 december hebben wij op een aantal iPhones de optie ‘noodmeldingen’ uitgeschakeld en het resultaat is verbluffend. Daar waar je vaak op het einde van de dag slechts rond de 35-40% van je batterij overhield hebben we sinds het uitschakelen van noodmeldingen rond de 45-50% over. Dat is toch een verschil dat zeker de moeite waard is om te vermelden.

Noodmeldingen uitschakelen

Het gebruik van de iPhones is precies hetzelfde gebleven dan voor het uitschakelen van de meldingen. Daarbij is het ook handig om te weten dat we voortdurende bluetooth hebben ingeschakeld (Apple Watch). Het is dus helaas nog steeds aan te raden om noodmeldingen uit te schakelen wanneer je jouw iPhone veelvuldig gebruikt en graag langer met je batterij wil toekomen op een dag.

Je kan de noodmeldingen uitschakelen via Instellingen ▸ Berichtencentrum ▸ Noodmeldingen. Verder kun je als aanvulling op deze tip ook eens je de batterij van je iPhone (iPad en iPod Touch) kalibreren voor een betere batterijduur. Hoe je dit precies kunt doen lees je in dit artikel terug hier op appletips.

Lees ook: Energiebesparingsmodus, verleng de batterijduur van je iPhone


 • David

  18 december 2015 om 10:06

  Als je zo ruim uitkomt met je telefoon dan heeft de stroombesparing dus weinig toegevoegde waarde. Je moet nog steeds dagelijks opladen en met de noodmeldingen aan heb je nog voor uren batterijduur over aan het eind van de dag.
  Als je die tien procent batterijduur wel nodig hebt kun je beter investeren in een externe batterij, want 1½ uur extra gebruik is dan ook krap aan.
  Hoewel ik tegen vervanging van de sirenes door NL-alert ben hoop ik toch dat iedereen de noodmeldingen aan laat staan. De extra informatie van NL-alert is namelijk wel een goede aanvulling op de waarschuwing via de sirenes.

 • Johan

  18 december 2015 om 11:08

  Helemaal mee eens! Dit is een prachtig voorbeeld van wat de Engelsen ‘penny wise, pound foolish’ noemen.

 • Wesley Fabry

  18 december 2015 om 13:33

  Tsjah, pas sinds dit najaar is NL-alert beschikbaar voor 4G, niet alle providers ondersteunen het en nog steeds heeft niet iedereen de melding ontvangen bij de laatste test. Een NL-alert app met pushmeldigen voor regio’s is veel beter en smartphone-vriendelijker. Allemaal mogelijk en beter in uitvoering.

 • Nick Seamore

  18 december 2015 om 13:41

  Wil de melding toch al niet dus had hem al uit staan maar wel frappant om te lezen dat dit 10% scheeld!

 • Rik

  18 december 2015 om 14:14

  Iedere mobiele telefoon ondersteunt SMS.
  Telecom providers weten precies welke mobiele telefoons op welke “mast” zitten.
  Om deze manier zouden we uiterst gericht een groep kunnen alarmeren met techniek die zich reeds bewezen heeft en hier uitermate geschikt voor is.
  Zal vast een privacy dingetje zijn waarom dit weer niet mag.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!