11 augustus 2017

iOS 11iOS 11: Verborgen donkere modus activeren en gebruiken

iOS logo donker

Heel veel iOS gebruikers willen graag een volledige donkere modus, ook wel dark mode genoemd. Veel iOS applicatie bieden al een speciale donkere variant die vooral in de avonduren en door liefhebbers gebruikt wordt. Een voorbeeld hiervan is de officiële Twitter en Reddit applicatie.

Helaas heeft iOS 11 officieel geen donkere modus, maar er is een weer soortgelijke variant te activeren. Zo kun je via de toegankelijkheidsopties de kleuren omkeren naar negatief. Dit kon al een tijdje, maar vanaf iOS 11 heb je ook de keuze om dit 'slim' te doen. Dit houdt in dat de kleuren worden omgekeerd, maar er wordt met een aantal zaken rekening gehouden. Zo worden foto's en video's niet omgekeerd en krijgen sommige elementen in iOS een extra donkere kleur.

Donkere modus activeren vanaf iOS 11

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Kies voor 'Toegankelijkheid'
• Open 'Aangepaste weergave'
• Tik op 'Keer kleuren om'
• Schakel de optie 'Slim omgekeerd' in

Dark mode, donkere modus in iOS 11

Door deze optie in te schakelen worden de kleuren om het scherm omgekeerd, met uitzondering van afbeeldingen, video's en bepaalde applicaties. Zo zullen de meeste standaard Apple applicaties niet volledig worden omgekeerd zodat je een donkere variant van de app krijgt zonder dat je veel negatieve beelden te verwerken krijgt. De optie werkt helaas niet vlekkeloos en apps van derde zijn vaak wel negatief, zelfs foto's en videos' die zich in deze apps bevinden. Uiteindelijk is de optie niet bruikbaar, maar iedere iOS 11 beta-update gaf wel verbeteringen. Zo is in de laatste update het Dock geoptimaliseerd en zijn enkele apps bijgewerkt voor deze modus.

Of Apple ooit een echte donkere modus gaat introduceren is momenteel niet bekend, alle hoop lijkt gevestigd te zijn op de iPhone 8. Misschien krijgt deze wel een speciale donkere uitvoering omdat deze iPhone een OLED-scherm zal krijgen, ideaal voor een dark mode. Een OLED-scherm is van nature zwart en moet deze kleur niet produceren, iets wat de huidige schermen wel moeten doen.

iOS 11 wordt dit najaar verwacht, de publieke beta is nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch (klik hier voor meer informatie). Welke apparaten iOS 11 ondersteunen en wat er allemaal nieuw is vind je terug in onze uitgebreide iOS 11 FAQ, waarin een hoop vragen worden beantwoord en nieuwe functies worden besproken.

Lees ook: Nieuwe iOS 11 functies die Apple niet heeft verteld

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!