Menu

25 juli 2016

Een Time Machine reservekopie terugzetten op een Mac

Time Machine OS X

Soms kan het zijn dat je genoodzaakt bent je Mac opnieuw te installeren, dan is het fijn om te weten dat je dan een Time Machine reservekopie kunt terugzetten.

Het is daarom belangrijk om een Time Machine reservekopie te maken en deze functie te gebruiken. Hoe je dit doet lees je hier terug. Wanneer je een Mac opnieuw hebt geïnstalleerd kun je onderstaande procedure volgen om de reservekopie terug te plaatsen. Klik hier om een Mac opnieuw installeren via een Clean Install.

Time Machine reservekopie terugzetten

• Herstart je Mac
• Voer onmiddellijk de toetscombinatie cmd⌘ + R uit
• Laat de toetsen los wanneer je het Apple logo ziet
• Klik in het venster voor ‘Zet terug van Time Machine-reservekopie’
• Lees de informatie en ga verder
• Zoek naar de schijf waarom je back-up op wordt bewaard

Time Machine locatie kiezenkopie van reservekopie

Nu heb je de mogelijkheid om een reservekopie te selecteren. Zoals je ziet heb je keuze uit meerdere, kies voor een versie die compatibel is met de huidige OS X (macOS) versie. Zo kun je bijvoorbeeld geen beta-versie terugzetten op een officiële versie van OS X (macOS). Na het kiezen van een reservekopie zal je Mac het proces starten en de volledige back-up terugzetten. Hierna kun je jouw Mac weer gebruiken zoals voor de herinstallatie van je Mac.

Time machine reservekopie terugzetten

Time Machine reservekopie gebruiken bij een nieuwe Mac

Heb je een nieuwe Mac gekocht dan kun je deze reservekopie ook gebruiken, alleen moet je dan gebruikmaken van de Migratie Assistent. Open de Assistent via Finder ▸ Programma’s ▸ Hulpprogramma’s. Klik hier voor meer informatie over de Migratie Assistent.

Lees ook: Opslagruimte op je Mac vrijmakenReacties


  • Rob van Hees 26 juli 2016 om 10:49

    Mij is toch nog onduidelijk in dit verhaal of een Time Machine backup ook het gehele OSX besturingssysteem mee backed up of alleen persoonlijke bestanden.

    Ik hoor graag van je !
    Rob.

Een reactie toevoegen: