13 februari 2015

OS X: Afgeslagen agenda activiteiten weergeven

agenda icoon os x

Wie in het bezit is van een iCloud account kan op eenvoudige wijze contactpersonen uitnodigingen voor verschillende activiteiten met behulp van de Agenda applicatie in iOS, maar ook in OS X. Dit is handig als je een vergadering of feestje hebt en iedereen in één keer wil uitnodigen.

Een persoon uitnodigen in OS X kun je doen door een afspraak aan te maken of te bewerken. Klik op 'Voeg genodigden toe', voeg de contactpersonen toe en bevestig door op 'Gereed' te klikken. Onmiddellijk krijgt de genodigde een melding en kan deze de afspraak bevestigen of afwijzen.

De afspraak wordt in dit geval dan ook in hun agenda opgeslagen zodat dit niet handmatig hoeft te worden ingevoerd. Naast het bevestigen van een afspraak kan de genodigden ook de afspraak 'afslaan'.

afgeslagenagenda

Als jij zelf activiteiten hebt afgeslagen kun je deze voorals nog tonen in je Agenda, dat doe je door de applicatie te openen, navigeer naar de menubalk en klik op 'Weergave'. Selecteer hier de optie 'Toon afgeslagen activiteiten'. Je krijg dan de afgeslagen afspraken te zien in je kalender. Dat is handig als je bijvoorbeeld toch toevallig die dag tijd hebt en de afspraak voor als nog kunt door laten gaan.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!