20 maart 2016

iPhone: De weekweergave activeren in de iOS Agenda app

agenda icoon retina ios

Met behulp van de standaard Agenda applicatie is het mogelijk om je afspraken en activiteiten te bundelen. In de Agenda applicatie worden hiervoor verschillende weergaven gebruikt.

Zo kun je een lijst-, dag- en maandweergave activeren. Met behulp van de lijstweergave kun je snel en eenvoudig alle afspraken bekijken in chronologische volgorde, via de dagweergave zie je alle afspraken van een gewenste dag, etc.

Toch is er nog een extra weergave die niet zo heel bekend is, namelijk de ‘weekweergave’. Volg onderstaande procedure om de weekweergave te activeren.

Schakel de rotatievergrendeling uit, veeg omhoog op het scherm van je iPhone om het bedieningspaneel te activeren. Schakel de functie uit door op het hangslot met draaiende pijl te tikken (geen witte achtergrond). Open vervolgens de Agenda applicatie en draai je iPhone of iPod Touch een kwartslag. De weekweergave wordt geactiveerd.

Weekweergave activeren in iOS

In deze weekweergave kun je snel en eenvoudig afspraken van een hele week (5-7 dagen) bekijken. Bovendien kun je snel een afspraak verplaatsen binnen die weergave door je vinger op de afspraak te leggen tot deze begint te zweven. Vervolgens kun je de afspraak slepen naar een ander tijdstip.

Via deze weergave kun je ook snel een afspraak toevoegen. Tik gedurende enige momenten op een tijdstip en automatisch wordt er een nieuwe afspraak aan gemaakt. Hier kun je dan een omschrijving en tijd toevoegen.

Heb je een iPhone plus? Dan krijg je nog meer opties te zien waaronder ook de mogelijkheid voor een weekweergave. Via de iPad is het ook mogelijk de weekweergave te activeren, dit kun je eenvoudig doen via de ‘week-knop’ in de knoppenbalk.

Lees ook: Agenda activiteiten die gevonden zijn in e-mails uitschakelen

Origineel artikel van 13/04/2013, geupdate i.v.m. nieuwe procedureReacties


 • Ronald

  20 maart 2016 om 14:22

  Hoe kan ik op de iPhone 6S plus de weekweergave standaard te zien krijgen in de landscape weergave, zonder steeds eerst op knop “week” te hoeven klikken, dus net als bij de iPhone 6S zeg maar?

 • Wesley Fabry

  20 maart 2016 om 16:30

  Dat is niet mogelijk helaas, tenzij je de liggende functies in zijn geheel uitschakelt, maar dat wil je vast niet. http://www.appletips.nl/liggende-weergave-uitschakelen-op-de-iphone-6-en-6s-plus/

 • Joost

  20 maart 2016 om 18:48

  Neem de kalender Week Cal.Deze heeft alles wat je wilt.

 • Digilike

  21 maart 2016 om 0:47

  In de liggende stand krijg ik altijd 5 dagen te zien en geen 7. Is dat in te stellen?

 • Wesley Fabry

  21 maart 2016 om 6:41

  Neen, 5 voor de iPhone, 7 voor de iPhone Plus.

 • Digilike

  21 maart 2016 om 12:27

  Ah, bedankt. Helder ;)

Een reactie toevoegen: