17 januari 2016

BasisiOS: Rotatievergrendeling inschakelen op iPhone en iPad

iOS algemeen logo

De nieuwe generaties iPad hebben geen zijschakelaars meer, het is dus niet meer mogelijk om met behulp van de zijschakelaar de rotatievergrendeling in of uit te schakelen.

Dat is ook niet meer nodig omdat je sinds iOS 7 met behulp van het bedieningspaneel de rotatievergrendeling kunt activeren. Dit heeft als voordeel dat je het scherm staand of liggend vast kunt zetten zodat deze niet automatisch mee beweegt wanneer je het toestel 90º draait. Hoe je dit kunt (de)activeren lees je hieronder terug.

Het bedieningspaneel in iOS op een iPAd

Activeer het scherm van je iPhone, iPad of iPod Touch en veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het bedieningspaneel te openen. Vervolgens tik je op het hangslotje met de draaiende pijl. Wanneer dit icoon is ingekleurd (wit) wil dit zeggen dat de optie actief is, tik nogmaals om de vergrendeling op te heffen.

Wanneer de rotatievergrendeling actief is zal het scherm niet meer automatisch worden geroteerd bij het draaien van je iDevice. Wie nog een oudere generatie iPad heeft met zijschakelaar kan de functie van de schakelaar aanpassen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Functie zijschakelaar ▸ Rotatievergrendeling.

Lees ook: Enkele iOS en OS X basistermen

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!