8 augustus 2017

Agenda activiteit maken via ontvangen datum of tijd (iOS en Mac)

agenda icoon retina ios

Al je afspraken en activiteiten kun je beheren in de Agenda applicatie op je Mac, iPhone en iPad. Nieuwe afspraken voeg je toe via de plus-knop in de app, maar het kan ook anders. iOS en macOS (OS X) beschikken al enige tijd over een slimme functie.

Zo is het namelijk mogelijk om ontvangen en verstuurde tijdstippen en datums om te zetten tot een activiteit met deze gegeven. Wanneer iemand je vraagt of je volgende week dinsdag om 20 uur mee naar de film gaat kun je deze suggestie onmiddellijk toevoegen aan Agenda.

Agenda afspraken maken via datum en tijd suggesties

De werking van deze optie is kinderlijk eenvoudig. Wanneer je een bericht of mail op je Mac of iDevice ontvangt of verstuurt met een datum- of tijdsaanduiding dan kun je de optie activeren. Tik/klik op de datum of tijd en onmiddellijk krijg je de optie om een activiteit te plaatsen in Agenda.

Agenda afspraken maken via ontvangen datum of tijd

In het pop-up-menu op je iPhone of iPad kun je kiezen voor 'Maak activiteit' of 'Toon in agenda', dit laatst is om te controleren of je al afspraken hebt voor deze dag. Op een Mac krijg je onmiddellijk de kalender te zien en kun je de activiteit toevoegen.

Deze optie werkt vrijwel in alle applicaties waar een geldige datum of tijd wordt ingevuld. Ook tijdsaanduidingen zoals vanavond, morgen, volgende week, een dag, etc. worden herkend door iOS en macOS.

Lees ook: Alle afspraken en geschiedenis synchroniseren in Agenda


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!