19 maart 2015

iOS: Alle afspraken en activiteiten synchroniseren in Agenda

Iedereen die gebruik maakt van de standaard Agenda applicatie in iOS heeft vast wel eens gemerkt dat de activiteiten en afspraken slechts tot 1 maand terug bekeken kunnen worden. Alle activiteiten ouder dan een maand geleden worden niet weergegeven.

Dit heeft twee redenen, één het is vrij onnodig om al je vorige afspraken weer te geven en twee, het heeft een positieve invloed op de opslagcapaciteit van je iPhone, iPad en iPod Touch. Toch is het mogelijk om dit gedrag aan te passen, hoe lees je hieronder terug.

• Open 'Instellingen'
• Tap (tik) daarna op 'Mail, contacten, Agenda'
• Scroll naar 'Agenda'
• Tap hier op 'Synchroniseer'

synchroniseeragenda

Vervolgens heb je hier de keuze uit verschillende opties, een voorbeeld is 'Laatste 3 maanden'. Dit houdt in dat de Agenda applicatie alle toekomstige afspraken in je Agenda plaatst en die van de afgelopen 3 maanden. Verder heb je ook de keuze 'Alles', dan is het mogelijk om alle afspraken weer tegeven in je Agenda.

Overigens worden de afspraken na deze periode niet verwijderd, maar gewoonweg niet gesynchroniseerd. De afspraken blijven 'voor altijd' bewaard in je iCloud. Het lijkt er wel op dat alleen voor iCloud deze synchronisatie regels gelden. Google gebruikers kunnen bijvoorbeeld de nieuwe Google Agenda applicatie gebruiken.

Google Calendar – Make the most of every day
Google Calendar – Make the most of every dayCategorie: Productivity
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


 • Laila

  19 januari 2016 om 14:52

  Hoe kan ik oude afspraken die verwijderd uit mijn agenda zijn weer terug zien?

 • Victoria

  28 april 2016 om 14:14

  Ik heb een probleem met de synchronisatie van de tijdstip/tijdzone. Als ik namelijk op mijn iPhone een afspraak inboek voor de gehele dag (vb 29/4), dan komt het op mijn iMac tevoorschijn bij 28/4 om 22:00. Dit is erg vervelend. Op mijn iPhone kiest hij automatisch de “automatische” tijdzone, ook al verander ik deze naar “Brussel”. Op de mac staat deze echter juist. Als ik het in de omgekeerde richting doe, dus van mac naar iphone, is er geen probleem. Kan iemand mij helpen?

 • Jan van Thiel

  13 september 2016 om 9:44

  Hallo, het lukt mij niet de agenda’ s van iphone6 en macbook (OS X El Capitan) te synchroniseren. Wie kan me helpen?

Een reactie toevoegen: