24 juli 2017

iOS: Alle afspraken en geschiedenis synchroniseren in Agenda

agenda icoon retina ios

Iedereen die gebruikmaakt van de standaard Agenda applicatie in iOS heeft vast wel eens gemerkt dat de activiteiten en afspraken slechts tot 1 maand terug bekeken kunnen worden. Alle activiteiten ouder dan een maand geleden worden niet weergegeven.

Het is ook vrij onnodig om al je vorige afspraken weer te geven in de Agenda app. Echter zijn er toch een aantal iOS gebruikers die graag de volledige geschiedenis willen bekijken. Gelukkig kun je zelf bepalen tot wanneer iOS de afspraken moet weergeven.

Alle activiteiten en afspraken synchroniseren in Agenda

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Agenda' (iOS 9 of eerder: Mail, contacten, Agenda)
• Tik op op 'Synchroniseer'

Agenda afspraken synchroniseren in ios

Vervolgens heb je hier de keuze uit verschillende opties, een voorbeeld is 'Laatste 3 maanden'. Dit houdt in dat de Agenda applicatie alle toekomstige afspraken in je Agenda plaatst en die van de afgelopen 3 maanden. Verder heb je ook de keuze 'Alles', dan is het mogelijk om alle afspraken weer tegeven in je Agenda.

Overigens worden de afspraken na deze periode niet verwijderd, maar gewoonweg niet gesynchroniseerd. De afspraken blijven 'voor altijd' bewaard in je eigen iCloud-opslag. Het lijkt er wel op dat alleen voor iCloud deze synchronisatie regels gelden. Google gebruikers kunnen bijvoorbeeld de Google Agenda applicatie gebruiken om dit beter te kunnen beheren.

Google Calendar
Google CalendarCategorie: Productivity
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  122 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Standaard ‘Tijd om te gaan’ meldingen inschakelen in AgendaReacties


  • Ben

    24 juli 2017 om 20:24

    Sinds iOS 10 zijn veel van de lokaties in m’n agenda app verdwenen. Ik gebuik geen Exchange en ook geen iCloud. Ook nooit gesynchroniseerd via iTunes omdat m’n 10 jaar oude mac m’n iPhone SE niet herkent. Enig idee hoe ik de lokaties terug krijg?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!