2 oktober 2016

macOS SierramacOS Sierra: Snel de output van het geluid wijzigen op een Mac

geluid OS X apple

Vanaf macOS Sierra kun je snel de output van het geluid wijzigen via de menubalk van een Mac. Voorheen was dit al mogelijk, maar werkte dit via een omweg. Vanaf macOS kun je de aanpassing direct toepassen.

Ook in iTunes is de wijzen van een output kiezen gewijzigd. Standaard wordt het geluid afgespeeld via de speakers van de Mac zelf. Uiteraard kun je ook speakers koppelen aan je Mac of bijvoorbeeld draadloos muziek streamen via AirPlay of Bluetooth.

Geluid output wijzigen via de macOS menubalk

Klik op de luidspreker in de menubalk, direct kun je in het menu bij 'Uitvoerappraat' een gewenste speaker of headset kiezen. Vroeger kon dit ook, maar moest je ook de option⌥ toets indrukken, in macOS is dit dus eenvoudiger.

Heb je geen luidspreker in de menubalk staan dan kun je deze activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Geluid ▸ vink de optie 'Toon volume in menubalk'.

output van iTunes en macOS geluid wijzigen

Output kiezen in iTunes 12.5.1 of nieuwer

In de nieuwe versie van iTunes zie je onmiddellijk naast de mediaspeler in de knoppenbalk een nieuw icoon. Het gaat om een driehoek met boogjes. Klik hier op een gewenste uitvoer om het geluid via deze speakers of headset af te spelen.

Lees ook: De vernieuwde Muziek applicatie en Apple Music in iOS 10 en iTunes


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!