2 maart 2017

Onlangs afgesloten tabbladen opnieuw openen in Safari

Safari icoon

Met behulp van Safari kun je het wereld wijde web verkennen. Omdat Safari de standaard webbrowser is voor iOS en macOS (OS X) kun je eenvoudig links en andere koppelingen direct openen in deze webbrowser. Het kan voorkomen dat je per ongeluk een pagina of tabblad afsluit. Deze afgesloten tabbladen kun je ook weer eenvoudig heropenen.

Uiteraard kun je de desbetreffende webpagina gaan zoeken in je geschiedenis, maar het is toch net iets eenvoudiger om het afgesloten tabblad direct weer opnieuw te openen. Dit eventueel op de plek waar je gebleven was en in sommige gevallen zelfs met eigen ingevoerde tekst of andere content.

Afgesloten webpagina's opnieuw openen in iOS

• Open Safari
• Tik eventueel onderaan de op de overlappende vierkanten
• Het pagina-overzicht wordt geopend
• Leg je vinger op de plus-knop voor enige momenten

Er wordt nu een venster geopend met alle tabbladen en webpagina's die je in deze sessie geopend hebt. Kies er één uit de lijst om deze te openen. Op een iPad kun je onmiddellijk in de knoppenbalk je vinger leggen op de plus-knop om de lijst te openen.

Onlangs afgesloten tabbladen opnieuw openen in iOS en macOS Safari

Afgesloten tabbladen opnieuw openen op een Mac

Open Safari en klik in de knoppenbalk op de plus-knop. Houdt de klik vast tot de lijst met onlangs afgesloten pagina's wordt geopend. Sleep nu de muisaanwijzer naar beneden terwijl je de klik vasthoudt en kies een pagina uit de lijst om deze te openen. Te ingewikkeld? Dan kun je vanaf macOS Sierra deze lijst ook openen via Menubalk ▸ Geschiedenis ▸ Onlangs afgesloten.

Alleen in de huidige sessie

Bovenstaande werkt alleen in de huidige sessie, wanneer je Safari volledig afsluit worden de onlangs gesloten pagina's uit de lijst verwijderd. Je kunt ze dan wel via de traditionele Safari-geschiedenis raadplegen.

Lees ook: Safari geschiedenis wissen voor een kortere periodeReacties


  • Ronald

    3 maart 2017 om 8:54

    Jullie vergeten te vermelden dat je in Safari op de Mac een afgesloten tabblad ook kunt openen door de toetscombinatie CTRL-Z te gebruiken

Een reactie toevoegen: