13 mei 2017

Vier onmisbare Safari tips voor iPhone en iPad (#2)

iOS safari icoon

Zoeken op de huidige pagina

Veel iOS gebruikers weten niet dat je ook kunt zoeken op een webpagina met behulp van Safari. Wanneer je bijvoorbeeld deze tip bekijkt is het mogelijk om te zoeken in de tekst met behulp van Safari. Tik op de adres- en zoekbalk en vul een zoekterm in.

Scrol vervolgens naar beneden in de zoekresultaten tot de optie 'Op deze pagina', tik op 'Zoek [zoekterm]' om de gevonden zoektermen te bekijken. Naast deze methode kun je vanaf iOS 9 ook zoeken binnen een pagina via het deel-menu. Open de webpagina en tik op het deel-icoon (vierkant met pijl omhoog) Zoek in de onderste rij naar 'Zoek op pagina' en vul je zoekterm in.

Tabbladen ordenen en verwijderen op een iPhone

Op de iPad worden alle tabbladen netjes weergegeven in de knoppenbalk, op een iPhone is daar geen ruimte voor. Tik daarom op de twee overlappende vierkantjes om alle geopende pagina's te bekijken. Leg je vinger voor enige momenten op een pagina tot deze gaat zweven. Sleep de pagina naar een gewenste positie. In deze weergave kun je ook van rechts naar links over de pagina vegen om deze af te sluiten (verwijderen).

iOS Safari tips deel 2

Privémodus activeren in Safari

Privé zoeken in iOS Safari? Het kan erg eenvoudig op een iPhone en iPad. De gegevens die worden gegenereerd tijdens een privé bezoek blijven niet bewaard op je iPhone of iPad. Gegevens zijn onder meer de webgeschiedenis, opgeslagen wachtwoorden en meer. Privémodus activeer je door op de twee overlappende vierkanten te tikken. Tik vervolgens op 'Privé', een andere weergave wordt actief. Privémodus kun je herkennen aan de donkere adres- en zoekbalk.

Safari Leeslijst openen en gebruiken

Via de leeslijst kun je artikels en websites bewaren voor later. De leeslijst kun je openen door in Safari te tikken op het boekje (bladwijzer-icoon). Open het tabblad met de bril on de leeslijst te bekijken. Een webpagina toevoegen aan de leeslijst kun je doen door deze te openen in Safari en tik daarna op het deel-icoon. Kies in de onderste rij voor 'Zet in leeslijst'. Het beheren en verwijderen van items in de leeslijst gaat op deze manier.

Lees ook: Safari bladwijzers en favorieten herstellen vanuit iCloudReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!