26 april 2016

MUSICiOS: Afspeellijsten maken en delen via Apple Music

Apple Music en muziek applicatie logo

Afspeellijsten maken in de Muziek applicatie voor iOS kan al een tijdje, maar sinds de komst van Apple Music is dit lichtjes veranderd. Zo kun je nu eenvoudig afspeellijsten aanmaken en delen met je vrienden.

In iOS 9 kun je via het tabblad ‘Mijn muziek' kun je boven op ‘Afspeellijst' tikken. Vanaf iOS 10 kun je dit doen via Muziek ▸ Bibliotheek ▸ Afspeellijsten. Om een nieuwe afspeellijst aan te maken volstaat het om op de plus-knop bij ‘Nieuwe afspeellijst' te tikken in het overzicht.

Afspeellijsten personaliseren

Voeg eventueel een titel, omschrijving en/of afbeelding toe om de lijst persoonlijk te maken. Daarna kun je nummers toevoegen met de knop ‘Voeg nummers toe'. Bewaar de afspeellijst door op ‘Gereed’ te tikken.

Afspeellijsten delen en aanmaken in Apple Music

Hoe een afspeellijst delen

Een afspeellijst kun je delen met derde, dit houdt in dat de afspeellijst gedeeld wordt en kan worden beluisterd door andere Apple Music gebruikers. Goed om te weten, een gedeelde afspeellijst kan de beheerder aanpassen en de aanpassingen worden ook bij de andere bijgewerkt. Zo kun je een afspeellijst up-to-date houden en je vrienden blijven verrassen met nieuwe nummers.

Afspeellijsten delen

Ga naar Muziek app ▸ Mijn muziek ▸ Afspeellijst ▸ open een afspeellijst ▸ tik op ‘Wijzig' ▸ schakel de optie ‘Gedeelde afspeellijst' in. Tik op gereed en vervolgens op het deelicoon (vierkant met pijl omhoog) om hem te delen met je vrienden via verschillende wegen zoals Twitter, Facebook, Airdrop of door op de ouderwetse manier de koppeling te kopiëren.

Lees ook: Pas op met de verwijder optie in de Muziek app en iTunes


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • ruud

  1 augustus 2016 om 10:14

  wat is het toch een onhandig programma ik heb op mijn mac een afspeellijst gemaakt maar zie hem niet op mijn telefoon, de vorige lijst voegde volgens mij zelf muziek toe die absoluut niet tot mijn keuze behoort, ik wil nog geen abbonement op apple music al krijg ik geld toe. hopeloos wordt ik ervan

 • Sam

  6 augustus 2016 om 11:01

  Waarom komen eigen gemixte muziekjes niet mee bij het delen van de afspeellijst ?!

 • Wesley Fabry

  6 augustus 2016 om 13:02

  Omdat deze niet aanwezig zijn in Apple Music, alleen deze nummers kunnen gedeeld worden i.v.m. de rechten.

 • McG

  25 februari 2017 om 17:32

  Ik gebruik de laatste iOS versie, maar krijg de optie ‘gedeelde afspeellijst’ niet te zien…. Moet ik een instelling wijzigen..? Thanks

 • Wesley Fabry

  26 februari 2017 om 7:15

  @McG hmm Apple heeft het weer aangepast 🙄 Het is op dezelfde manier te delen, echter heet het nu ‘openbare afspeellijst’.

Een reactie toevoegen: