13 mei 2017

MUSICAfspeellijsten delen via Apple Music in iOS en iTunes

muziek logo ios

In de Muziek applicatie op je iPhone of iPad kun je afspeellijsten maken en deze zelfs delen via Apple Music. Op deze manier kun je jouw vrienden, volgers en kennissen vermaken met je eigen muzieksmaak. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de gedeelde afspeellijst te plaatsen in een Apple Music widget voor op je website (meer info).

Het delen van een lijst is erg eenvoudig, voor je aan de slag kunt moet je wel in het bezit zijn van een afspeellijst of een nieuwe aanmaken. Hoe je dit precies doet in iOS en iTunes lees je hier terug.

Afspeellijst delen via Apple Music

Open de muziek applicatie in iOS en navigeer naar het tabblad 'Bibliotheek'. Heb je nog iOS 9? Dan kun je dit doen via het tabblad 'Mijn muziek'. Open de optie 'Afspeellijsten' en vervolgens de lijst die je wilt delen. Tik bovenaan op de drie bolletjes en kies voor 'Deel afspeellijst' om deze te delen. Eventueel kun je de lijst openbaar maken door de lijst te openen en daarna te tikken op 'Wijzig'. Schakel de optie 'Openbare afspeellijst' in. Vanaf dat moment is de lijst openbaar en te gebruiken in een widget.

Afspeellijsten delen via Apple Music

In iTunes kun je dit doen door de lijst te openen en te klikken op de drie bolletjes bovenaan de lijst. Kies vervolgens voor 'Deel afspeellijst' en een gewenste deeloptie. Het openbaar maken van de lijst kan op dit moment niet via iTunes.

Gedeelde afspeellijsten worden automatisch bijgewerkt

Wanneer je de lijst hebt gedeeld wordt deze automatisch bijgewerkt bij je vrienden die de lijst ook hebben toegevoegd. Iedere aanpassing wordt dus weergegeven. Let wel, de gedeelde persoon moet Apple Music hebben om deze lijst te kunnen afspelen.

Lees ook: Zelf een widget voor Apple Music afspeellijsten aanmakenReacties


  • Luc

    16 mei 2017 om 5:44

    Ik heb een afspeellijst met eigen mp3. Deze zie ik op mijn iPhone, iPad en in iTunes.
    Als ik deze lijst deel blijft de lijst leeg in hun muziek app.
    Kunnen niet alle mp3 gedeeld worden ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!