19 augustus 2016

MUSICApple Music: Afspeellijst widget maken

Apple music logo en videohandleidingen

Met Apple Music heb je toegang tot miljoenen muzieknummers, voor een vast bedrag per maand kun je deze eindeloos streamen. De muziekdienst van Apple is niet alleen beschikbaar op al je Apple apparaten, maar ook voor Android gebruikers.

Apple Music kent veel voordelen waaronder het delen van afspeellijsten. Deze kun je niet alleen delen met je vrienden en kennissen, maar ook online via een widget. Heb je bijvoorbeeld een persoonlijke website, dan kun je de Apple Music widget toevoegen.

Afspeellijst aanmaken en delen

Als eerste moet je een Afspeellijst maken en delen, hoe je dit doet voor iOS lees je hier. In iTunes is dit vrij eenvoudig, klik in de menubalk op 'Archief' en kies voor Nieuw ▸ Afspeellijst. Voeg nummers toe en klik op de deel-knop en kies voor een deel-optie.

afspeellijst delen via een Apple Music widget

Apple Music Widget maken

Zodra je een afspeellijst hebt aangemaakt kun je deze delen via bovenstaande procedure
• Kies voor 'Kopieer koppeling'
• Navigeer naar deze speciale Apple webpagina
• Plak (cmd⌘ + V) de link in het veld
• Direct wordt de widget aangemaakt

Apple Music Widget aanmaken en delen

Vervolgens kun je de hoogte en/of breedte aanpassen. Direct krijg je een voorbeeld van de widget te zien, onderaan deze weergave vind je de HTML code terug. Deze kun je kopiëren en plakken op je eigen website. Via de widget kunnen bezoekers snel de muzieknummers bekijken, beluisteren en openen in iTunes of Muziek app. Let wel, alleen de muzieknummers die aanwezig zijn in Apple Music worden weergegeven. Eigen gemaakte en niet voorkomende muziek worden niet toegevoegd aan de widget.

Lees ook: Geschiedenis van afgespeelde Apple Music nummers bekijkenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!