18 augustus 2016

Systeem datum aanpassen bij recovery problemen

Op het moment dat je een Mac wilt herstellen met behulp van de recovery partitie kan het voorkomen dat de installatie niet lukt en wordt afgebroken.

Er verschijnt in dat geval de engelstalige melding: "An error occurred while preparing the installation. Try running again". In de meeste gevallen is een foutief ingestelde datum de oorzaak van deze foutmelding.

Systeem datum en tijd controleren

Om de systeem datum en tijd te controleren, klik je in het recovery programma op Hulpprogramma's en selecteer Terminal. Type hierna in het Terminal venster het volgende commando:

date

In het Terminal venster verschijnt nu de ingestelde systeem datum en tijd. Is deze niet correct (omdat de Mac bijvoorbeeld langere tijd niet is gebruikt) dan moeten we handmatig de datum en tijd aanpassen.

OS X Recovery

Systeem datum en tijd aanpassen

De systeem datum en tijd kunnen we aanpassen met behulp van het date commando. Je gebruikt het commando als volgt:

date [maand][day][uur][minute][jaar]

Vervang de benamingen door de bijbehorende twee cijfers (zonder []). Als je bijvoorbeeld 12:10 op 29 juli 2016 wilt instellen dan wordt het commando:

date 0729121016

Controleer hierna met het date commando of de gewenste datum en tijd ook daadwerkelijk wordt weergegeven. Een foutje is namelijk snel gemaakt.

Recovery opnieuw uitvoeren

Als de datum en tijd correct is kun je proberen om opnieuw de recovery installatie te starten, in de meeste gevallen zal de foutmelding nu niet meer verschijnen en wordt macOS opnieuw geïnstalleerd.

Lees ook: Verwijderen van bestanden in Terminal bevestigenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!