21 mei 2016

MUSICiOS: Alleen Apple Music afspeellijsten bekijken in Muziek app

Apple Music en muziek applicatie logo

Wie een abonnement heeft op Apple Music kan naar hartenlust muziek toevoegen aan zijn of haar iCloud-muziekbibliotheek. Zelf kun je afspeellijsten samenstellen, maar je kunt ook lijst van Apple toevoegen aan je eigen bibliotheek.

Vanaf iOS 9.3 is het zelfs mogelijk om Apple Music afspeellijsten toe te voegen aan de app, maar niet aan 'Mijn muziek' (klik hier voor meer informatie). Als je muzieklijsten van Apple toevoegt aan de Muziek applicatie, dan krijg je een onderscheidt tussen je eigen afspeellijsten en die van Apple Music.

Alleen Apple Music afspeellijsten tonen

Standaard worden alle afspeellijsten getoond in de Muziek applicatie, maar je hebt de mogelijkheid om alleen je persoonlijke lijsten te bekijken of die van Apple. Volg daarvoor de volgende stappen.

• Open de 'Muziek applicatie'
• Navigeer naar het tabblad 'Mijn muziek'
• Selecteer bovin in op 'Afspeellijst'
• Tik op 'Alle afspeellijsten' boven het overzicht

apple music afspeellijsten iOS

Vervolgens krijg je een pop-up menu te zien, kies hier de gewenste optie in overeenstemming met jouw keuze. Schakel de optie 'Alleen gedownloade muziek' in om alleen afspeellijsten te bekijken met offline muziek.

Apple Music afspeellijsten in iTunes (OS X)

In iTunes is het eenvoudiger om deze lijsten te bekijken, via het tabblad 'Afspeellijsten' kun je in de navigatiekolom de verschillende lijsten direct bekijken waaronder die ook van Apple.

Lees ook: Handige Siri commando’s voor de muziekdienst van AppleReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!