13 maart 2017

MUSICApple Music: Afspeellijsten afgestemd op een activiteit

muziek logo ios

Heb je een feestje binnenkort? Plan je een diner of wil je gewoon lekkere rustige muziek voor in de ochtend, dan is Apple Music je vriend.

Wist je dat er speciale afspeellijsten beschikbaar zijn die zijn afgestemd op een bepaalde activiteit zoals verjaardag, BBQ, diner, etc? Met deze afspeellijsten wordt er altijd verschillende muziek afgespeeld die perfect afgestemd is op je activiteit. Waar je dit terugvind en hoe je dit afspeelt lees je in onderstaande stappen.

Apple Music afspeellijsten voor speciale activiteiten

• Open de Muziek app of iTunes
• Navigeer naar het tabblad 'Ontdekken'
• Tik/klik op een iPhone, iPod Touch of iTunes op 'Afspeellijsten'
• Op een iPad kun je bovenaan tikken op 'Ontdekken' ▸ Afspeellijsten
• Tik naast 'Activiteiten en sfeer' op 'Bekijk alles'

Activiteit Apple Music Afspeellijsten

Bekijk nu alle activiteiten die je interesse wekken, door deze te openen krijg je weer een overzicht van allerlei subcategorieën. Zo vind je bij 'Feesten' ondermeer de afspeellijsten: Pool party, Amsterdam Dance Event, Sixties party, Hits van nu, etc.

Open de afspeellijst en tik/klik op het eerste nummer van de lijst om het afspelen te starten, uiteraard kun je de shuffle-functie gebruiken, maar dit is in dit geval niet nodig. Vind je de afspeellijst geweldig? Tik/klik dan op de plus-knop om de afspeellijst toe te voegen aan je muziekbibliotheek. In tvOS kun je uiteraard ook deze afspeellijsten raadplegen in het tabblad 'Ontdekken'.

Lees ook: Muziek toevoegen aan de Apple Music muziekbibliotheek

Activiteit afspeellijsten raadplegen in iOS 9

Heb je nog iOS 9? Dan kun je uiteraard ook deze afspeellijsten raadplegen. Open de Muziek app en navigeer naar het tabblad 'Nieuw'. Zoek op deze pagina naar de afbeelding 'Activteiten'. Het overzicht van speciale afspeellijsten wordt geopend. Onderstaande video illustreert dit.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!