28 februari 2016

MUSICApple Music: Afspeellijsten afgestemd op een activiteit

Apple Music en muziek applicatie logo

Heb je een feestje dit weekend? Plan je een diner of wil je gewoon lekkere rustige muziek voor in de ochtend, dan is Apple Music je vriend.

Wist je dat er speciale afspeellijsten beschikbaar zijn die zijn afgestemd op een bepaalde activiteit zoals verjaardag, BBQ, diner, etc? Met deze afspeellijsten wordt er altijd verschillende muziek afgespeeld die perfect afgestemd is op je activiteit. Waar je dit terugvind en hoe je dit afspeelt lees je in onderstaande stappen.

• Open de Muziek app of iTunes
• Navigeer naar het tabblad ‘Nieuw'
• Zoek op deze pagina naar de afbeelding ‘Activteiten'
• Het overzicht van speciale afspeellijsten wordt geopend

Apple Music afspeelijsten op basis van activiteit

Bekijk nu alle activiteiten die je interesse wekken, door deze te openen krijg je weer een overzicht van allerlei subcategorieën. Zo vind je bij ‘Feesten' ondermeer de afspeellijsten: Pool party, Amsterdam Dance Event, Sixties party, Hits van nu, etc.

Open de afspeellijst en tik/klik op het eerste nummer van de lijst om het afspelen te starten, uiteraard kun je de shuffle-functie gebruiken, maar dit is in dit geval niet nodig. Vind je de afspeellijst geweldig? Tik/klik dan op de plus-knop om de afspeellijst toe te voegen aan je muziekbibliotheek.

Lees ook: Muziek toevoegen aan de Apple Music muziekbibliotheek


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on

Reacties


 • Mistersling 28 februari 2016 om 9:53

  Toevoeging werkt alleen met een abonnement op music.

 • Wesley Fabry 28 februari 2016 om 10:04

  Lijkt me duidelijk uit de titel en tag toch?

 • jo quaedvlieg 28 februari 2016 om 13:10

  Het is bijzonder jammer dat Apple music is afgestemd op Engelstalige muziek. Niet iedereen is daarvan gecharmeerd. Volkstumliche muziek of Duitstalig is niet of nauwelijks te vinden. Daar heeft spotify een grote voorsprong.

 • discus[s]Fisch 28 februari 2016 om 21:55

  @jo quaedvlieg: als je in Apple Music zoekt naar ‘Volkstumliche’ en bij de resultaten kjkt bij radiostations, dan kun je je prima vermaken met de keuzes. Overigens moet ik toegeven dat het niet mijn muziek is 😜

Een reactie toevoegen: