12 oktober 2017

WATCHwatchOS 4: Complete albums en afspeellijsten toevoegen aan Muziek

Muziek logo Apple Watch

Vanaf watchOS 4 heeft de Apple Watch een eigen muziekbibliotheek, dit houdt in dat je niet meer de muziekbibliotheek van je iPhone kunt raadplegen op de Watch. Vanaf nu moet je handmatig muziek synchroniseren naar het slimme horloge, meer info over deze wijziging lees je hier terug.

Wie een Apple Watch series 3 heeft kan wel zijn of haar Apple Music bibliotheek bekijken op de Apple Watch zonder tussenkomst van synchronisatie met de iPhone. De eerdere generaties kunnen dit niet en zijn aangewezen op het handmatig synchroniseren van albums en afspeellijsten.

Albums en afspeellijsten synchroniseren met de Apple Watch

• Open de Apple Watch applicatie op je iPhone
• Navigeer naar 'Mijn Watch'
• Tik op 'Muziek'
• Kies voor de optie 'Voeg muziek toe'

muziek toevoegen aan de Apple Watch vanaf watchOS 4

Je krijgt nu een overzicht van een aantal categorieën zoals artiesten, albums, afspeellijsten en meer. Kies een gewenste categorie en tik vervolgens het album of lijst aan. Je kunt alleen maar albums of afspeellijsten toevoegen, het is dus niet mogelijk om een artiest en alle bijhorende nummers toe te voegen. Zodra je de muziek hebt toegevoegd wordt deze gesynchroniseerd met de Watch wanneer deze is aangesloten op de oplader. Het overzetten van de nummers kan enige tijd in beslag nemen. Goed om te weten, Apple hanteert nog steeds een limiet van maximaal 2GB muziek op de Apple Watch.

Lees ook: Automatisch starten van audiobediening-app (huidige) uitschakelenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: