6 augustus 2015

MUSICApple Music: Pas op met de verwijder optie

Apple music logo en videohandleidingen

Veel gebruikers hebben ondertussen Apple Music uitgebreid getest. Er zitten in de dienst ook wat gevaren. Zo moet je oppassen dat je niet de muziek verwijdert uit je gehele iCloud-muziekbibliotheek. iTunes en de Muziek applicatie kennen nu namelijk twee soorten genaamd 'Verwijder downloads' en 'Verwijderd uit mijn muziek'.

Bij Apple Music is het mogelijk om alle muziek offline te downloaden, de offline muziek kun je verwijderen. Dit doe je in iTunes door de muziek te markeren en klik daarna met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de gemarkeerde muziek, kies in het contextmenu voor de optie 'Verwijder download' om de offline muziek te verwijderen.

In iOS dien je op de drie bolletjes te tikken en selecteer vervolgens de optie 'Verwijder', kies daarna de optie 'Verwijder download(s)'. De muziek zal lokaal worden gewist, maar het album of nummer zal aanwezig blijven in de iCloud-muziekbibliotheek zodat je hem nog altijd kan blijven streamen op al je apparaten.

verwijder Apple Music muziek

Wanneer je in iTunes klik op de optie 'Verwijder' en in de Muziek applicatie op 'Verwijder uit 'Mijn muziek'' zal niet alleen de lokale downloads worden verwijderd, maar ook de muziek uit je iCloud-muziekbibliotheek. Alles is dan verdwenen en zal je dus het album of muzieknummer opnieuw moeten toevoegen. In de iOS muziek applicatie is dit duidelijk, maar in iTunes heet de optie 'Verwijder', dit kan voor verwarring zorgen.Reacties


 • Wim

  7 augustus 2015 om 18:40

  Heb ik al meermaals uitgevoerd, vooral ook omdat apple music verkeerd songs “matched”. Na het abonnement op apple music had ik een nogal corrupte music library.

  Daarom heb ik songs volledig verwijderd om daarna opnieuw via itunes purchases te downloaden.

 • dirk

  8 augustus 2015 om 23:05

  Waar vroeger Apple uitblonk in zijn eenvoud in de bediening, slaan ze de plank volkomen mis. Deze ‘verwarring’ zorgt bij mij heel veel irritatie omdat ik idd ook een nogal corrupte music liebaard had na gebruik van die apple music! Pffff!

 • dirk

  8 augustus 2015 om 23:06

  liebaard = libary (stomme autocorrect :) )

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!