1 februari 2016

OS X Safari: iCloud geschiedenis en bladwijzers handmatig synchroniseren

Wie gebruikmaakt van iCloud synchroniseert waarschijnlijk ook de bladwijzers in Safari via iCloud met al zijn of haar apparaten. Wanneer je wat wijzigt in de favorieten (bladwijzers) dan wordt dit ook aangepast op al je gekoppelde apparaten.

Via iCloud worden deze gegevens gesynchroniseerd, maar ook openstaande tabbladen kun je dankzij deze optie eenvoudig raadplegen op andere apparaten om zo 'verder te gaan' (handoff). Dit proces gebeurt automatisch, maar het kan voorvallen dat dit niet onmiddellijk gesynchroniseerd wordt. Dan kun je het synchroniseren handmatig starten, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Sluit Safari af
• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Kopieer onderstaand commando
• Plak deze in een leeg Terminal venster
• Voer het commando uit door op enter te drukken

defaults write com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 1

iCloud bladwijzers handmatig synchroniseren met dit commando

Open nu Safari en je zal zien dat er een Debug-menu is bijgekomen in de menubalk (dit is een andere variant van het 'Ontwikkel-menu'). Klik in de menubalk op 'Debug' en vervolgens op 'Sync iCloud History'. Safari zal nu de iCloud geschiedenis en overige content geforceerd synchroniseren, zoals openstaande tabbladen, bladwijzers en webgeschiedenis.

Het Debug-menu kent nog andere handige opties zoals het herstellen van Top Sites en overige content die vooral bedoeld is voor ontwikkelaars. Wil je liever het Debug-menu verwijderen uit Safari dan dien je in bovenstaand commando 1 (één) te vervangen door 0 (nul) en het commando uit te voeren in Terminal.

Lees ook: Safari bladwijzers herstellen vanuit iCloudReacties


  • Berend

    1 februari 2016 om 13:05

    Hoi @Wesley, bestaat deze truc om handmatig te synchroniseren ook voor Foto’s?

  • Wesley Fabry

    1 februari 2016 om 13:50

    Berend, daar is voorlopig nog geen methode voor. Wel kun je de app opnieuw opstarten, dan wordt het synchroniseren weer geactiveerd.

Een reactie toevoegen: