12 mei 2017

iOS: Een herinnering instellen voor een telefoongesprek

telefoon logo ios

Je zou het in deze moderne tijden haast vergeten, maar met een iPhone kun je ook gewoon bellen. Natuurlijk zijn er steeds meer mogelijkheden om gesprekken te voeren met andere. Zo kun je een telefoongesprek voeren via WhatsApp, maar ook via FaceTime of Facebook Messenger.

Wanneer je een telefoonoproep ontvangt kun je deze onmiddellijk beantwoorden, maar wanneer dat niet lukt kun je ook andere acties ondernemen. Via het toegangsscherm kun je onmiddellijk met een standaard tekstbericht antwoorden of de oproep afwijzen.

Snel een herinnering instellen voor een telefoongesprek

Naast het antwoorden met een bericht of het afwijzen van een gesprek kun je ook een herinnering instellen. Bij het ontvangen van een telefoonoproep kun je op het scherm kiezen voor 'Herinnering'. Wanneer je hierop tikt heb je de mogelijkheid om een herinnering in te stellen voor later. Je kunt kiezen voor 1 uur of als je vertrekt/aankomt. Het geluid van de oproep wordt uitgeschakeld en de beller wordt doorverbonden met de voice mail.

Herinnering voor een telefoongesprek instellen

In de Herinneringen applicatie zal er een herinnering worden aangemaakt die je vertelt dat je de persoon terug moet bellen. Door te tikken op de telefoon kun je direct het gesprek starten. Wanneer je hebt gekozen voor 'ik vertrek/aankom' dan zal je de herinnering ontvangen wanneer je jouw locatie vertrekt of (in de meeste gevallen) thuis aankomt.

Deze optie kun je toepassen op gewone telefoongesprekken, maar ook FaceTime-gesprekken of oproepen van WhatsApp. Vanaf iOS 10 kunnen iOS apps ook gebruikmaken van de standaard oproep-weergave in iOS. Als een app dit ondersteunt zal ook hier de herinneringsmogelijkheid getoond worden.

Lees ook: Personen en telefoonnummers blokkerenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: