21 juli 2014

iOS 7iOS: Een tweede telefoongesprek starten of aannemen (wisselgesprek)

telefoon logo 7 retinaJe zou het haast vergeten, maar met een iPhone kun ook nog heerlijk ouderwets bellen en gebeld worden. Wie over deze luxe beschikt heeft geluk, want naast één gesprek kun je ook nog een tweede gesprek starten of aannemen, ook wel wisselgesprek genoemd.

Heel simpel kun je tussen twee gesprekken wisselen of even het andere gesprek in de wacht houden. De werking hiervan is eenvoudig en het is aan te raden om deze functie standaard aan te zetten. Op deze manier mis je nooit meer een gesprek. Volg onderstaande stappen om de wisselgesprek-functie te activeren:

• Open Instellingen op je iPhone
• Navigeer naar ‘Telefoon’
• Selecteer ‘Wisselgesprek en schakel deze optie in

Wanneer je nu aan het bellen bent en je ontvangt een tweede oproep dan heb je de keuze om deze onmiddellijk aan te nemen en je huidig gesprek te stoppen of in de wacht te plaatsen. Om het huidige gesprek in de wacht te plaatsen tap je op ‘In wacht en neem op’, om het huidige gesprek te beëindigen en de nieuwe oproep aannemen kun je doen door op de knop ‘Stop en neem op’ te tappen. Wil je liever de tweede oproep niet aannemen kun je ervoor kiezen om deze onmiddellijk door te sturen naar de voicemail via de knop ‘Stuur naar voicemail’.

wisselgesprek2

Verder heb je ook de mogelijkheid om tijdens een gesprek even (snel) een andere persoon te bellen. Tijdens het bellen verschijnt er een menu op het scherm van de iPhone, tap hier op de ‘Voeg toe’-knop. Voer eventueel je toegangscode in en automatisch wordt de contactenlijst geopend. Hier kun je dan vervolgens een persoon selecteren om op te bellen.

wisselgesprek1

De persoon wordt gebeld en het huidige gesprek wordt in de ‘Wacht’ gezet. Via de knop ‘Wissel’ kun ten alle tijden de andere beller die in de wacht staat benaderen. Verder kun je ook gesprekken samenvoegen tot een conferentie, hoe je dit precies doet precies kun je hier teruglezen op appletips.

Het gebruik van een wisselgesprek is gratis, echter moet je wel telefoonkosten betalen bij een uitgaande oproep

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • Zx

    29 augustus 2014 om 12:33

    Als ik een gesprek wil samenvoegen dan springt ie terug naar de huidige gesprek dus het lukt niet

Een reactie toevoegen: