25 mei 2017

AirPods handmatig updaten naar nieuwste firmwareversie

Apple AirPods

De AirPods hebben weer een firmware-update gekregen, deze update is stiekem door Apple uitgevoerd zonder al te veel informatie. Wat er nieuw is weet niemand, maar aannemelijk is dat er enkele bugs zijn opgelost.

Wanneer er een update beschikbaar is voorde AirPods zal deze automatisch worden geïnstalleerd. Dit gebeurt wanneer de Pods verbonden zijn met een ondersteund apparaat (macOS Sierra, iOS 10 of nieuwer) en tegelijk worden opgeladen. Daarnaast kun je ook handmatig de AirPods voorzien van de update, zo weet je zeker dat je de nieuwste firmware-versie hebt. Op dit moment is 3.7.2 de nieuwste firmwareversie.

AirPods handmatig update naar de niewste firmwareversie

• Steek de Pods in de oplaadcase
• Sluit de oplaadcase aan op het stroomnet
• Open de oplaadcase
• Navigeer naar Instellingen ▸ Bluetooth op je iPhone/iPad
• Tik op de AirPods en maak verbinding

firmware updaten van AirPods

Wanneer de Pods verbonden zijn dien je de oplaadcase weer te sluiten en weer te openen. Het informatiepaneel met de batterijstatus van de Pods verschijnt. Ga nu snel naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info ▸ AirPods (onder SEID). Controleer hier bij 'Firmwareversie' of 3.7.2 (of de nieuwste versie) is geïnstalleerd. Wanneer dit niet het geval is dien je de case weer te sluiten en weer te openen. Blijf dit herhalen om ze het updateproces te forceren. Mocht het niet lukken, controleer dan of via Instellingen ▸ Bluetooth de AirPods verbonden zijn en herhaal de stappen.

Lees ook: AirPods naar fabrieksinstellingen herstellen en alle verbindingen verbreken

bijgewerkt artikel i.v.m. nieuwe versie, origineel van 04/02/2017Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: