19 mei 2016

ScreencastiPhone: Waterpas gebruiken in de Kompas app

kompas en waterpas iOS

Waterpas nodig? Je kan naar de bouwmarkt lopen, maar aan je iPhone heb je in principe genoeg. Deze bevat namelijk een waterpas waarmee je kunt controleren of iets recht is of vlak staat.

Standaard aanwezig in iOS is de Kompas applicatie, in deze app vind je een kompas terug die altijd heel precies het noorden aangeeft. Verder bevat de app ook een waterpas, hoe je deze activeert en gebruikt lees je hieronder terug.

• Open de kompas applicatie
• Veeg naar links
• De waterpas wordt geactiveerd

waterpas in de kompas app in iOS

De waterpas kun je horizontaal en verticaal raadplegen door gewoon je iPhone op een object te plaats. Verder is het ook mogelijk om je iPhone plat neer te leggen op bijvoorbeeld een tafel om de waardes te meten. Als het scherm groen wordt wil dit zeggen dat het oppervlak waterpas staat.

Waterpas (kompas) kalibreren

Het kan zijn dat je de Kompas applicatie voor gebruik eerst moet kalibreren. Kalibreren is het vergelijken van een systeem of apparaat met een standaard om de eigenschappen vast te stellen. Je krijgt een onvoltooide cirkel te zien die je moet voltooien. Dit doe je door je iPhone te kantelen en het rode bolletje te bewegen tot de cirkel volledig is.

Lees ook: Alternatieve 0º waardes instellen in de iOS kompas app


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!