4 januari 2013

iMessage: Het ‘Wachten op activering’ probleem oplossen

Met behulp van iMessage kun je eenvoudig gratis berichten versturen vanaf je iOS en OS X apparaten naar andere iMessage gebruikers. Een handige dienst die sinds iOS 5 beschikbaar is. Activeren van de berichten functie is niet meer dan de optie inschakelen via Instellingen ▸ Berichten.

Het kan in sommige gevallen enige tijd duren voor de optie wordt geactiveerd. Veel gebruikers hebben het probleem dat iMessage niet wordt geactiveerd omdat de melding 'Wachten op activering' blijft staan. Dit is een erg storend probleem en maakt het onmogelijk om iMessage te gebruiken in iOS. Als eerste kun je in zo'n geval je iDevice opnieuw opstarten, wanneer je alsnog het proces niet kunt voltooien is het aan te raden onderstaande stappen uit te voeren.

Stel mijn info in

• Open Instellingen ▸ 'Mail, contacten en agenda's'
• Tap op 'Mijn info' bij contacten.
• Selecteer jezelf bij deze optie (let op dat je telefoonnummer is ingevuld!).

Op deze manier koppel je handmatig je mailadres en telefoonnummer aan je Apple ID en iPhone. Hierdoor wordt deze stap overgeslagen bij het activeren van iMessage.

Herstel de netwerkinstellingen

Veel verbindingsfouten kunnen worden opgelost door simpelweg netwerkinstellingen te herstellen. Hierdoor worden alle voorkeuren verwijderd en opnieuw ingesteld. Dit doe je via:

Instellingen - Algemeen - Stel opnieuw in - Herstel netwerkinstellingen

Wanneer door bovenstaande procedures het probleem niet wordt opgelost kun je als laatste nog probeer je iOS apparaat opnieuw in te stellen en volledig te restoren.

Meer tips over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • Céline

  21 september 2013 om 9:32

  Dit werkt bij mij niet :(

 • Kees K

  25 oktober 2013 om 7:34

  gister Mavericks geïnstalleerd op mijn iMac. Nu krijg ik bij mail steeds alle eerste regels van de berichten te zien en tevens een leesvenster. Ik wil echter alleen de afzender en het “subject” zien. Hoe krijg ik de rest weg voordat ik de mail daadwerkelijk open?

 • maarten

  9 januari 2014 om 16:08

  kijk altijd eerst na of je apple-id correct is aangevuld met je e-mailadressen en telefoonnummers op de wesite van apple. Zoek in google naar apple id en doorklikken. Inloggen en alle gegevens nakijken.

 • Michelle

  22 februari 2014 om 13:02

  Ik heb een i phone 4, het lukt mij nog steeds geen berichten te versturen en ik heb netwerkinstellingen al herstart

 • Lies

  17 juli 2014 om 0:25

  Bij mij lukt dit ook niet. Heb ook al alles geprobeerd en toch staat er steeds ‘wachten op activering’

 • Ton

  6 augustus 2014 om 17:17

  Herstel netwerkverbindingen lukte bij mij.. happy again

 • Ivan

  26 juli 2015 om 12:30

  Ik heb de oplossing gevonden voor dit vervelende fenomeen en het is heel simpel:

  Heeft niets te maken met je icloud account of beperkingen of provider etc.

  Er is waarschijnlijk iets fout gegaan met het overnemen van de internet/netwerk instellingen waardoor apple geen toegang heeft tot de activatie server in zekere zin.

  Ga naar instellingen > algemeen > reset/herstel > herstel netwerkinstellingen.

  De telefoon start opnieuw op en configureert alle netwerkinstellingen opnieuw. Wat ik toen heb gedaan is imessage inschakelen via opties van berichten.

  Hij deed het nog steeds niet maar er stond wel eindelijk dat het was gewctiveerd. Vervolgens heb ik de telefoon uitgezet en weer aan en toen deed hij het perfect ontvangt en verzend imessages zowel als facetime calls.

  Ik hoop dat dit jullie ook helpt! Succes

 • aharmseN

  19 juli 2016 om 11:10

  Ik dacht bij de laatste stap, netwerkinstellingen resetten, dat wordt een gedoe met wachtwoorden. Dus toen nog een keer opnieuw opgestart om de laatste wijzigingen te (her)laden en voilà: iMessage! Bedankt

 • A Harmsen

  19 juli 2016 om 11:14

  Ik dacht bij de laatste stap, netwerkinstellingen resetten dat wordt een gedoe met wachtwoorden. Dus toen eerst nog een keer opnieuw opgestart om de laatste wijzigingen te (her)laden en voilà: iMessage! Bedankt

Een reactie toevoegen: