15 februari 2015

iOS 8iOS: Foto’s bewerken met behulp van andere apps vanuit de Foto app

foto iOS app

Sinds iOS 8 kunnen applicaties bepaalde functies integreren in iOS. Dit houdt in dat bijvoorbeeld een mail-appicatie zich in het deel-menu kan integreren om zo vanuit dit menu gelijk een e-mail te versturen van bijvoorbeeld een webpagina.

Ook foto applicaties kunnen hun diensten en bewerkingstools integreren in de iOS foto applicatie. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een foto te bewerken met de Camera+ applicatie zonder dat je deze applicatie moet openen. Hoe lees je hieronder terug.

Als eerste moet je een applicatie installeren die deze optie ondersteund. Dit vind je veelal terug in de omschrijving van een applicatie. We hebben enkele voorbeelden, apps die dit kunnen zijn: Camera+, Fragment en ProCam 2.

fotobewerken

Open een foto die je wilt bewerken met een andere app in de Foto applicatie. Tap (tik) vervolgens op 'Wijzig' en navigeer naar de knoppenbalk. Tap vervolgens op de drie puntjes in de cirkel om het extra menu te openen. Hier vind je alle applicatie terug die je kunt gebruiken om de foto te bewerken. Tap hierop en onmiddellijk worden de bewerkingstools van deze applicatie toegepast en kun je de foto bewerken. Zie je geen apps in dit overzicht? Tap dan op de meer-knop om ze toe te voegen.

Het is mogelijk al deze bewerkingen in één keer te verwijderen, open dan na het bewerken de foto opnieuw, tap op wijzig en selecteer in de knoppenbalk 'Herstel'. Alle wijzigingen kunnen dan ongedaan worden gemaakt, ook die van andere apps.

Eerder genoemde apps:

ProCam 4 - Manual Camera + RAW
ProCam 4 - Manual Camera + RAWApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Utilities
Ontwikkelaar: Samer Azzam
iPad & iPhone  4+  42 MB DOWNLOAD  € 5.49
Fragment - Prismatic Photo Effects
Fragment - Prismatic Photo EffectsCategorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: Pixite LLC
iPad & iPhone  4+  69 MB DOWNLOAD  € 2.29
Camera+
Camera+Apple Watch app
Categorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: tap tap tap LLC
iPad & iPhone  4+  85 MB DOWNLOAD  € 3.49

Lees ook: appletips FAQ over de nieuwe Foto applicatie voor OS X

Meer over Foto kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jersche

    15 februari 2015 om 15:07

    Goeie Tip, van die drie puntjes wist ik nog niet!

Een reactie toevoegen: