29 juli 2017

iOS: Foto’s bewerken met apps en extensies in Foto’s

foto iOS app

Met behulp van de Foto's applicatie in iOS is het al mogelijk om foto's op een professionele manier te bewerken. Zo kun je heel veel aspecten handmatig aanpassen voor het beste eindresultaat. Daarnaast kun je ook foto's bewerken met behulp van extensies van derden.

Dat is ontzettend handig, want op deze manier kun je in één keer de foto’s applicatie professioneel uitbreiden. Ontwikkelaars (vooral foto apps) kunnen hun applicaties optimaliseren voor Foto’s, hierdoor kunnen ze een extensie maken voor de app. Enkele goede voorbeelden zijn: Pixelmator , Camera+ en infltr . Al deze applicaties geven je enkele handige en unieke tools.

Zo kun je met bijvoorbeeld met Pixelmator en infltr je foto's bewerken met enkele unieke en mooie filters. Camera+ daarentegen geeft je extra opties met betrekking tot het bewerken van de foto, zo kun je direct vanuit foto's bijna alle bewerkingsopties van Camera+ gebruiken. Welke mogelijkheden alle extensies hebben is afhankelijk van de app, maar de manier van activeren en gebruiken is voor allen gelijk.

Foto's bewerken met extensies in Foto's voor iPhone en iPad

• Open de Foto’s app
• Navigeer naar een foto en open deze
• Tik op de bewerk-knop (3 horizontale strepen met bolletjes) (vanaf iOS 11 tik je op 'Wijzig')
• Open nu de extensie-knop (cirkel met drie bolletjes)

Foto's bewerken met apps en extensies in Foto's

Hier vind je alle applicaties terug die extensie voor Foto's aanbieden, klik op de meer-knop om eventueel meerdere applicaties toe te voegen. De extensies hebben hun eigen instellingen, het is lastig om deze allemaal te bespreken. Experimenteer er vooral op los want extensies geven extra functionaliteit aan de Foto's applicatie en bieden veel meer mogelijkheden tot bewerking van je foto's.

De bewerkingen worden uiteraard gesynchroniseerd met al apparaten via de iCloud-fotobibliotheek en zijn dus ook te bekijken op je iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch, Apple TV en andere Macs. In macOS kun je ook extensies toepassen, klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Snel navigeren door een fotoalbum in Foto’s voor iOS en macOSReacties


  • Alain Dooms

    29 juli 2017 om 11:40

    Kan je hiermee ook in meerdere foto’s tegelijk een watermerk en of logo plaatsen als ©

  • Wesley Fabry

    29 juli 2017 om 17:43

    @alain Als een app dat ondersteund misschien via die App zelf wel, maar in Foto’s zelf is het per foto

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!