20 mei 2017

Trucje: Snel navigeren door een fotoalbum in Foto’s voor iOS en macOS

foto iOS app

In de Foto's applicatie in iOS en macOS kun je eenvoudig al je foto's en video's beheren en bekijken. Met behulp van de iCloud-fotobibliotheek kun je zelfs alle inhoud uploaden, synchroniseren en bewaren in iCloud. Wanneer je een fotoalbum aan het bekijken bent wil je snel kunnen navigeren doorheen het album.

Gelukkig beschikt de Foto's app over verschillende multi-touch bewegingen zodat je snel meerdere foto's kunt selecteren of eenvoudig kunt navigeren. Zo kun je direct terug naar eerste of laatste foto in het album zonder eindeloos te moeten scrollen.

Direct naar de eerste of laatste foto in een fotoalbum

Wil je direct naar de laatste foto's van een album dan volstaat het om in iOS dubbel te tikken op het icoon 'Albums' in de navigatiebalk. Onmiddellijk scrolt het scherm omlaag naar de laatste foto of video. Dit kun je ook doen in het tabblad 'Foto's' door te dubbel tikken op het icoon 'Foto's'. Ook in macOS kun je dit toepassen, dubbelklik op het tabblad 'Foto's'. In albums op de mac is het helaas niet mogelijk, gelukkig kun je de scrolbalk dan verplaatsen.

Snel navigeren in een fotoalbum in iOS foto's

Door te tikken op de klok in iOS bovenin de statusbalk kun je direct navigeren naar de eerste foto in een album of in het tabblad Foto's. De klok-truc werkt ook in bijna alle overige applicaties in iOS zoals Safari, notities, etc.

Snel meerdere foto's selecteren in een iOS fotoalbum

• Open de Foto’s applicatie
• Navigeer naar een album of foto overzicht
• Tik bovenaan op 'Selecteer'

Nu kun je één voor één de foto’s markeren zoals je gewoon bent, maar door met één vinger te vegen over het scherm kun je meerdere foto’s selecteren. Plaats je vinger op een foto startend in een reeks dat je wilt selecteren, vervolgens veeg je jouw vinger over alle foto’s die je wilt selecteren. Meerdere rijen is mogelijk, verplaats je vinger dan gewoon omhoog of omlaag.

Lees ook: Trucje zorgt ervoor dat je oneindig kunt zoomen in de iOS Foto’s-appReacties


 • Van Reeth Danny

  3 januari 2017 om 11:41

  Eigenlijk is foto’s een prutsprogrammeke voor het geval je 10 fotokes hebt. Maar heb er maar eens 10.000 … Mac maakt wel programma’s, maar gebruikt ze niet zelf, anders zouden ze de tekortkomingen wel weten. Lig je uren te zweten om toch een en ander in orde te krijgen, doet apple een update en ja hoor wat had je gedacht, alles om zeep… om moedeloos van te worden. Als laatste had ik wel s graag geweten welke programma een fotograaf gebruikt, want die zal wel meer als 10.000 foto’s dienen te beheren, ik denk dat die niet foto’s van apple gebruikt !!!

 • Jan Willem

  23 februari 2017 om 9:15

  De prof gebruikt in de meeste gevallen Adobe Lightroom…

 • Frans

  20 mei 2017 om 21:02

  Ik gebruik photos app inmiddels met dik 35000 en heb MacBook, iMac, iPad en 2 phones in ons gezin die syncen middels iCloud. Allemaal probleemloos, mooi programma. Enige tekortkoming is de gezichtsherkenning die je op elk device moet doen, deze wordt niet gesynchroniseerd.

Een reactie toevoegen: