9 oktober 2016

macOS SierramacOS Sierra: Tekeningen en tekst toevoegen aan foto’s met de Markeer-functie

Foto's voor OS X logo

Vanaf macOS Sierra kun je eindelijk markeringen toevoegen aan foto’s in de gelijknamige applicatie. Met deze functie kun je aantekeningen aanbrengen om iets duidelijk te maken op een foto.

Zelf kun je meerdere redenen bedenken waarom je de markeer-functie zou gebruiken in Foto's. Een voorbeeld kan zijn een schermafdruk van een kaart, met behulp van tekst en aantekeningen kun je een plaats uitlichten.
Deze nieuwe optie kun je niet alleen in macOS gebruiken, maar ook in iOS (meer info).

Tekeningen en tekst toevoegen aan Foto’s voor Mac

• Open de Foto’s applicatie
• Navigeer naar de foto die je wilt bewerken en open deze
• Klik op de drie horizontale strepen met bolletjes in de knoppenbalk
• Klik vervolgens op 'Extensies' (cirkel met drie horizontale bolletjes)

tekeningen en markeringen activeren in macOS sierra

Kies nu voor de optie 'Markup' (markering) om markeringen te activeren. Zie je de optie niet? Klik dan op 'Meer' en vink de optie 'Markering' aan. Zodra de optie is geactiveerd heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de knoppenbalk verschijnen de markeeropties. Het potloodje staat voor tekenen, uit vrije hand teken je lijnen, figuren en meer. Met behulp van de omlijnde 'T' kun je een tekstvlak toevoegen en uiteraard kun je de tekst aanpassen via de grote A.

Wil je de kleur en dikte van aantekeningen aanpassen dan kan dit ook. Vlakken en andere figuren kun je toevoegen door op het vierkantje met cirkel te klikken. Via dit symbool vind je ook het vergrootglas terug. Klik op de 'a met een cirkel', hiermee kun je een betaald onderwerp op een foto uitlichten door dit te vergroten.

tekeningen en markeringen toevoegen in macOS sierra

Fout gemaakt? Klik dan op de aantekening of tekst en druk op de delete-knop (backspace) op je toetsenbord. Zodra de markeringen zijn aangebracht kies je voor 'Bewaar wijzigingen' en daarna op 'Gereed' om deze op te slaan. De aanpassingen worden eventueel gesynchroniseerd met je iCloud-bibliotheek.

Video toont markeer-functie in macOS

Lees ook: Personen beheren in Foto’s

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!