21 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Een titel, omschrijving of trefwoord toevoegen

Foto's voor OS X logo

In Foto’s voor OS X kun je een titel, omschrijving of trefwoord toevoegen aan een foto. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld foto’s deelt met derde via iCloud-fotodelen, dan kunnen de andere namelijk makkelijk de achterliggende gedachte bij de foto teruglezen.

Via trefwoorden kun je snel foto’s terugvinden met behulp van het gekoppelde trefwoord (tags). Hoe je deze toevoegt lees je hieronder terug.

• Open de Foto’s applicatie
• Selecteer één of meerdere foto's
• Klik op de i-knop of voer de toetscombinatie cmd⌘ + i uit

trefwoorden-toevoegen-foto

Er opent een pop-up venster waarin je de mogelijkheid hebt om een titel, beschrijving of trefwoord toe te voegen. Deze gegevens worden gesynchroniseerd met iCloud, echter zijn deze gegevens nog niet te bekijken op de iOS-apparaten. Via het zoekveld kun je dan zoeken op trefwoorden, titels en in de beschrijving.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Rolf

  21 april 2015 om 22:37

  Helaas is het niet meer mogelijk om handmatig locaties toe te kennen aan foto’s. Ik ben oude negatieven en dia’s aan het scannen en zou het handig vinden om daar locaties aan te koppelen. In Foto’s worden automatisch locaties toegevoegd wanneer je een foto maakt met een camera welke over GPS beschikt of een smartphone. Mocht iemand suggesties hebben, dan hou ik me aanbevolen en anders ga ik maar weer terug naar IPhoto.

 • Wesley Fabry

  22 april 2015 om 8:20

  Het is momenteel nog niet mogelijk om handmatig locaties toe te kennen aan een foto. Dit heeft Apple nog niet beschikbaar gesteld in de Foto’s applicatie, de enige oplossing is eerst de foto’s te importeren in iPhoto of een andere foto applicatie en daar de locatie handmatig toe te voegen. Daarna dien je de foto’s te exporteren en importeren in de Foto’s voor OS X applicatie, hierna zul je merken dat de locatie mee geïmporteerd wordt. 

 • Julian

  22 april 2015 om 8:24

  Ik heb ook al alles geprobeerd om dat voor elkaar te krijgen maar dat is waarschijnlijk een functie die we in de toekomst weer terug krijgen (iPhoto kon het wel)

 • Rolf

  22 april 2015 om 20:31

  Bedankt voor jullie reactie! Ik weet nu dat ik niet verder hoef te zoeken en ga voorlopig terug naar IPhoto.

 • Daniël uit Rotterdam

  22 april 2015 om 22:36

  Er is één ding wat ik wel beter vind en dat is dat ik op mijn iPhone nu eindelijk op beschrijving kan zoeken. Het is alleen jammer dat ze dit voordeel teniet hebben gedaan door een beschrijving van meerdere foto’s tegelijkertijd toevoegen of te veranderen niet meer mogelijk te maken. Eigenlijk lijkt heel dat Foto’s op een beta, paar dingen beter, maar handige functies zijn verdwenen! Gevalletje ik kan het wel, maar ik wil het niet?

 • Milene

  24 juni 2015 om 21:30

  Vandaag eens goed naar het nieuwe Foto’s programma gekeken. Alles staat er nu in zoals ik wil, maar ik krijg de titels/bestandsnamen niet meer onder mijn foto’s te zien, ondanks dat ik titels heb aangevinkt bij weergave -> metagegevens. Dit is erg lastig. Is er een manier om de bestandsnaam/titel gewoon weer onder iedere foto zichtbaar te krijgen?

 • Walter van Zijl

  25 september 2015 om 21:54

  Persoonlijk vond ik iPhoto veeleer praktischer met veel handige dingen zoals titles van heel veel foto’s tegelijkertijd kunnen toevoegen met opeenvolgend nummer. Dat kan nu niet meer. Ook belichting, witbalans, kleuraanpassing e.d. kan ik niet meer in foto’s. Ik ben geheel terug bij Lightroom, geeft niets overigens, wel jammer want snel 300 foto’s bewerken in iphoto vond ik erg praktisch.

 • Kris Spinhoven

  30 januari 2017 om 12:39

  Zelfde probleem als Milene, zie boven.
  Mijn foto’s in Iphoto hebben een titel, maar het lukt me niet die zichtbaar te krijgen op het scherm. Alleen via het info-venster. Is daar een oplossing voor?

 • Wesley Fabry

  31 januari 2017 om 8:20

  @milene en kris, als je via Weergave – metagegevens – titels aanvinkt worden deze in het klein getoond onder de foto’s. Misschien worden ze niet goed overgenomen door Foto’s en iPhoto. Heb je al eens de titels aangepast?

 • Michael van Lierop

  9 februari 2017 om 20:52

  Beste Wesley,

  Heb hier uren naar zitten zoeken en het opgegeven, ik mis het ook, maar krijg het toch echt niet voor elkaar. Ook al voeg ik ze handmatig toe, er komt echt nergens een omschrijving onder de foto’s te staan.

  Wat ik zou willen is dat je bijvoorbeeld een gebouw een naam geeft bij de omschrijving en dat deze via een diaweergave dus op het scherm te zien zijn. Dit kon gewoon bij iPhoto en nu niet meer. Als iemand dit voor elkaar kan krijgen hoor ik het graag.

 • Wesley Fabry

  10 februari 2017 om 7:53

  @Michael, maar geen je deze een titel of alleen bij omschrijving? Alleen titels kunnen onder een foto worden weergegeven: https://www.appletips.nl/titel-fotos-app-mac/
  Diavoorstellingen weet ik helaas niet. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Michael van Lierop

  10 februari 2017 om 8:43

  Wesley bedankt voor je antwoord ik zal nog eens kijken, heb bij beiden getest en tot op heden geen resultaat. iPhoto was invullen en vinkje aanzetten en het was geregeld. Ik denk dat het gewoon niet meer werkt of een bug is. Vreemde is dat de regel er wel staat en dat zal niet voor niets zijn.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!