14 januari 2017

Controleer de iCloud-fotobibliotheek activiteit

foto iOS app

iCloud-fotobibliotheek zorgt ervoor dat al je foto’s die je maakt met je iPhone, iPad en iPod Touch automatisch worden toegevoegd aan je fotobibliotheek in iCloud. Ook foto’s die je in de gelijknamige applicatie upload worden bewaard in deze online bibliotheek. Bijkomend voordeel: alle foto’s worden gesynchroniseerd met al je apparaten zonder enige moeite.

Wanneer je een foto maakt met bijvoorbeeld je iPhone, dan worden deze alleen geupload bij een Wi-Fi verbinding. Ben je benieuwd naar deze activiteit dan kun je dit eenvoudig controleren. Dit kan zowel in iOS (iPhone, iPad en iPod Touch) als in macOS (OS X).

iCloud-fotobibliotheek activiteit controleren in iOS

• Open de Foto’s applicatie
• Tik op het tabblad 'Foto’s'
• Scroll helemaal naar beneden

Onderaan zie je hoeveel foto’s en video’s aanwezig zijn, daaronder kun je de activiteit zijn. Zo zie je hoeveel foto’s er worden geupload of gedownload naar/vanuit de iCloud-fotobibliotheek. Daarnaast kun je de activiteit ook raadplegen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Foto’s ▸ onder iCloud-fotobibliotheek kun je de activiteit bekijken.

instellingen van iCloud fotobibliotheek

iCloud-fotobibliotheek activiteit controleren in macOS/OS X

In macOS (OS X) kun je dit dankzij de Foto’s voor Mac applicatie ook de activiteit bekijken. Open hiervoor de applicatie en selecteer het tabblad 'Foto’s', scroll helemaal naar beneden. Onder het aantal kun je ook de activiteit bekijken die het up- en downlaoden weergeeft.

iCloud-fotobibliotheek activiteit controleren in macOS/OS X

Verder is het ook mogelijk om dit te controleren via Foto’s ▸ Menubalk ▸ Foto’s ▸ Voorkeuren ▸ iCloud. Onder iCloud-fotobibliotheek kun je de activiteit bekijken.

Lees ook: Foto’s verwijderen van iPhone, iPad of Mac, maar niet in iCloud-fotobibliotheekReacties


 • Fenny

  15 mei 2015 om 13:18

  als je iCloud installeert in Windows, zie je ook de foto’s op je computer.
  Zo download ik foto’s naar “Mijn afbeeldingen” , die ik wil bewaren in mijn bestand.

 • Marianne

  23 augustus 2016 om 23:40

  Het uploaden van uit mijn ICould-fotobibliotheek op mijn iPhone werkt niet terwijl ik hem wel heb aan staan.

 • Rogier Deguelle

  4 januari 2017 om 10:56

  Is er een mogelijk het proces van uploaden te versnellen?
  Hij loopt nu 2 dagen en net 1.08gig ge-upload van de fotobibliotheek naar de iCloud en dat van 35gig.

 • Wesley Fabry

  4 januari 2017 om 11:02

  @Rogier beste is de Mac of iDevice aan te sluiten op het stroomnetwerk en de foto’s app geopend te laten. Als dat niet helpt kun je het beste de Mac of iDevice herstarten en dan aan stroom hangen en de app te openen.

 • Yvonne

  25 januari 2017 om 14:02

  Hallo, een vraag met betrekking tot het gebruiken van icloud: ik heb geen idee of dit probleem ook bij anderen voorkomt maar ineens kan ik in icloud voor windows niet meer met de pijlentoetsen scrollen door mijn foto’s.

 • Wesley Fabry

  25 januari 2017 om 14:15

  @Yvonne momenteel gebruik ik geen iCloud voor Windows meer, ik kan het dus niet controleren. Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien meer…

 • mpaap

  28 februari 2017 om 13:48

  Hi, het opladen van de foto’s van mijn iphone 6 naar de icloud werkte altijd perfect. Sinds 2 weken gebeurt er niets meer en wordt er niet meer gesynchroniseerd. Alhoewel ik niets aan de instellingen van mijn telefoon gewijzigd heb, heb ik toch alle voor de hand liggende dingen gecontroleerd; genoeg opslagruimte, genoeg batterij, fotostream aan (en uit), icloud aan (en uit) Foto’s aan, iphone aan en uit, apple-id ingelogd op telefoon etc. Iemand een idee wat je dan nog kan doen? Als ik een foto met de Ipad maak dan wordt deze wel opgeslagen naar de fotobibliotheek icloud…Als ik naar de filmrol ga in Iphone zie ik onder het aantal foto’s/video ook geen notitie meer staan van de activiteiten(zoals..nog 10 foto’s op te laden, laatst bijgewerkt etc). Dat stond er eerst wel altijd..

 • Wesley Fabry

  28 februari 2017 om 14:32

  @mpaap dan kun je het beste iCloud-fotobibliotheek uitschakelen en opnieuw inschakelen: https://www.appletips.nl/icloud-fotobibliotheek-uitschakelen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!