14 januari 2017

iMessage geschiedenis overzetten naar een andere Mac

Misschien ben je wel één van de gelukkige die een nieuwe MacBook Pro met Touch Bar heeft. Wie een nieuwe Mac koopt wilt graag alles overzetten vanaf de oude Mac.

Met behulp van iCloud en verschillende online diensten is het kinderlijk eenvoudig om bijvoorbeeld alle Safari gegevens over te zetten maar ook je documenten, wachtwoorden en foto's. Uiteraard kun je ook de migratie-assistent gebruiken, echter is er iets wat niet automatisch wordt overgezet. De iMessage geschiedenis. Wie er aan gehecht is kan handmatig de volledige geschiedenis overzetten.

iMessage geschiedenis bewaren op een Mac

Voor je aan de slag gaat moet je ervoor zorgen dat de Berichten applicatie ook daadwerkelijk de geschiedenis lokaal bewaard. Open hiervoor de Berichten applicatie en klik in de menubalk op 'Berichten', open 'Voorkeuren'. Vink in het tabblad 'Algemeen' de optie 'Bewaar geschiedenis bij sluiten van conversaties' aan. Sluit nu de app, de geschiedenis wordt opgebouwd.

Berichten geschiedenis overzetten naar een andere Mac

• Sluit de Berichten applicatie volledig af (command⌘ + Q)
• Open 'Finder' en klik in de menubalk op 'Ga'
• Selecteer 'Ga naar map'
• Typ of plak hier het volgende pad in: ~/Bibliotheek/Messages

iMessage geschiedenis overzetten naar een nieuwe Mac

In deze map vind je verschillende mappen en databases terug, kopieer nu de volledige inhoud 'Message-map'. Open nu via bovenstaande stappen de Message-map op je nieuwe Mac. Verwijder de gehele inhoud en zet in deze map de inhoud van Message-map van je oude Mac. Je kunt uiteraard ook de gehele Message-map vervangen op je nieuwe Mac. Gebruik een USB-stick, AirDrop of online opslag om de inhoud over te zetten.

Open nu de Berichten applicatie op je nieuwe Mac en je zal merken dat de gehele geschiedenis (inclusief bijlagen) zijn overgezet van je oude naar je nieuwe Mac. Let op, de geschiedenis wordt niet gesynchroniseerd met bijvoorbeeld je iPhone, iPad of andere apparaten.

Lees ook: Nieuwe opties en effecten in Berichten in macOSReacties


  • Digilike

    14 januari 2017 om 14:20

    Eergisteren heb ik de nieuwe MB Pro met touch bar opgehaald en ik heb het iets anders gedaan. Van de oude MP Pro heb ik met TimeMachine een backup gemaakt. En bij het aanzetten van de nieuwe Macbook heb ik ervoor gekozen om met de migratie-assistent vanuit die backup alles op de nieuwe computer te zetten. Ideaal. Jullie tip is prima als je een schone installatie wilt doen.😃

Een reactie toevoegen: