22 september 2016

macOS SierramacOS Sierra: Nieuwe opties en effecten in Berichten

Berichten iMessage icoon OS X

De nieuwe effecten, stickers, tapbacks zijn één van de grootste nieuwe features in iOS 10. Deze werden groots aangekondigd, alleen blijft er stiekem maar weinig over voor de Mac. Toch bevat de macOS Sierra Berichten applicatie ook een hoop vernieuwingen.

Helaas kun je geen tekstballon of schermvullende effecten versturen of ontvangen op de Mac. Als je een bericht met effect ontvangt krijg je deze als geschreven tekst te zien, bijvoorbeeld: (Verstuurd met confetti). Enkel de berichten met onzichtbare inkt kun je bekijken op een Mac. Stickers krijg je wel te zien in een gesprek, maar kun je zelf niet versturen. Maar wat kan je dan wel op de Mac?

Tapbacks (korte reacties) versturen

Wanneer je in iOS je vinger op een tekstballon legt kun je een korte reactie in de vorm van een tapback versturen. In macOS Sierra kun je dit ook doen. Klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op het bericht waaraan je de reactie wilt koppelen. In het context-menu kun je nu de optie 'Tapbacks' kiezen, klik erop en kies de gewenste korte reactie. Wat ook kan: klik op een bericht en houdt de muisknop even ingedrukt.

tapbacks effecten in Berichten macOS sierra

Rijkere en verbeterde opmaak voor foto’s, links en meer

Wanneer je een locatie, emoji, webadres (url/link), YouTube-link, etc. verstuurt via Berichten zal deze automatisch de opmaak verbeteren. Zo krijg je een voorvertoning van het webadres met afbeelding en titel te zien. Bij het ontvangen van een video-link wordt de video al gegenereerd en kun je deze vanuit de Berichten applicatie bekijken.

Emoji's worden net zoals in iOS 10 vergroot weergegeven wanneer je deze alleen, met een maximum van 3, verstuurt. Helaas is het niet mogelijk om woorden direct om te zetten tot emoji's.

Effect die wel kunnen in de Berichten app macOS Sierra

Niet aanwezig, wel zichtbaar in Berichten voor macOS

Helaas kun je geen stickers, handgeschreven boodschappen, berichten met onzichtbare inkt of digital touch berichten verzenden. Wel kun je deze ontvangen en bekijken op je Mac. Ook mist de Berichten applicatie in macOS een App Store die extensies kunnen aanleveren voor de app.

Lees ook: Alle vernieuwingen in de iOS 10 Berichten app

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!