21 september 2016

macOS Sierra bugs uitgelicht

macOS SierraOplossingen voor macOS Sierra bugs en problemen

Over het algemeen zijn er niet veel bugs aanwezig in macOS Sierra. De software voor de Mac is goed geoptimaliseerd. Dit is vooral te wijten dat macOS geen grote nieuwe functies kent, maar eerder verbetering van bestaande functies en prestaties.

macOS Sierra bevat uiteraard ook nieuwe functies zoals Siri, optimaliseren van opslag en meer. Al deze tips vind je hier terug. Toch zijn er Mac gebruikers die problemen en enkele macOS Sierra bugs ervaren. We hebben de meestvoorkomende verzameld met de daarbij behorende oplossing.

Ik kan mijn Mac niet ontgrendelen met mijn Apple Watch

Vanaf macOS Sierra kun je met behulp van een Apple Watch je Mac ontgrendelen. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. zo moet je in het bezit zijn van een Mac midden 2013 of nieuwer. Dit kun je controleren via  ▸ Over deze Mac ▸ Overzicht. Macs ‘Begin 2013’ en ouder kunnen geen gebruikmaken van de auto unlock-functie voor de Apple Watch.

Verder moet zowel op je Mac via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud als op je iPhone via Instellingen ▸ iCloud ingelogd zijn met hetzelfde iCloud account. Daarnaast moeten beide toestellen verbonden zijn met hetzelfde (Wi-Fi) netwerk. Uiteraard moet de Apple Watch om je pols zitten, gekoppeld zijn aan jouw iPhone en ontgrendeld zijn (toegangscode). Als belangrijkste punt moet je iCloud (Apple ID) beveiligd zijn met twee-factor-authenticatie. Zonder dit zal de gehele functie niet werken. Hoe je jouw account op deze manier beveiligd en activeert wordt hier stap-voor-stap uitgelegd.

Lees ook: Alles over een Mac ontgrendelen met een Apple Watch

Een mac ontgrendelen met een Apple Watch in macOS Sierra bugs

Mijn MacBook wordt warm wanneer deze in sluimerstand staat

Het kan zijn dat je MacBook warm wordt na het installeren van macOS Sierra. Dit valt vooral voor wanneer je de MacBook aan het opladen bent. Dit heeft twee oorzaken: de Mac is bezig met verschillende nieuwe achtergrond processen zoals het optimaliseren mac Mac-opslag. Als tweede kan dit ook veroorzaakt worden door Time Machine. Omdat er een nieuwe software is geïnstalleerd op je Mac moet dit worden geoptimaliseerd in je reservekopie. Dit vraagt tijd en enige rekenkracht voor je Mac, dit vindt vooral plaats wanneer de Mac in sluimerstand plaatst. Na enkele dagen is dit voltooid en zal de Mac niet meer warm worden tijdens het opladen.

Mijn iCloud Drive zit vol door macOS Sierra, hoe kan dit?

Tijdens het installeren van macOS Sierra kreeg je de vraag of je jouw documenten en bureaublad wilt bewaren in iCloud Drive. Als je dit hebt geactiveerd worden alle bestanden in deze mappen geupload naar iCloud Drive en wordt dit eigenlijk een virtuele map. Deze twee mappen zijn dan gelijk op al je apparaten en synchroniseren met elkaar. Dit kan natuurlijk wel de opslagruimte van je iCloud account beïnvloeden. Je kunt twee dingen doen. De opslag van deze mappen uitschakelen (klik hier hoe je dit doet) of je iCloud-opslag uitbreiden (meer info).

bureaublad en documenten bewaren in iCloud Drive vanaf macOS sierra bugs

Ik kan macOS Sierra niet installeren

Ook als je de Golden Master het geïnstalleerd kun je ook de macOS Sierra installatie downloaden vanuit de Mac App Store. Je moet deze niet installeren omdat het buildnummer gelijk is aan de tweede Golden Master. Heb je deze nog niet geïnstalleerd, dan moet je wel even de update uitvoeren. In de toekomst via de Mac App Store ▸ Updates de software-updates voor macOS te downloaden. Controleer hier of jouw Mac in aanmerking komt om macOS Sierra te installeren. Als dit niet het geval is kun je helaas deze 'update' niet installeren.

macOS Sierra
macOS SierraCategorie: Utilities, Lifestyle
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Mac OS X  4+  4782 MB DOWNLOAD GRATIS

Safari werkt niet en laden van websites gaat traag

Safari heeft in de vorige versie veel problemen en bugs gehad. Ook nu ondervinden sommige macOS gebruikers problemen met Safari zoals een trage browser die regelmatig vasthangt of crasht. Wanneer het één keer voorvalt dan kun je Safari geforceerd herstarten door eerste de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + esc uit te voeren. In het bekomen venster kun je Safari selecteren en klik dan op de knop 'Forceer stop'.

Als het probleem blijft aanhouden dan kun je het beste de cache en geschiedenis wissen via Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Voorkeuren ▸ Privacy ▸ 'Verwijder alle websitegegevens', verwijder eventueel daarna ook nog de geschiedenis via Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Wis geschiedenis.

geschiedenis wissen in macOS Sierra bugs

Applicaties hebben geen eigen icoon meer

Sommige Mac gebruikers melden problemen met de iconen van applicatie. Deze tonen niet het logo van de app maar het standaard applicatie icoon van macOS. Dit is erg onhandig, maar eenvoudig op te lossen. Als eerste kun je jouw Mac geforceerd herstarten door de power-knop in te drukken tot het Apple logo verschijnt. Als het probleem dan niet is opgelost kun je de cache voor de iconen verwijderen via een terminal commando.

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Kopieer onderstaand commando
• Plak het commando in een leeg terminal venster:

rm ~/Library/Caches/com.apple.finder/Cache.db

• Druk op enter om het commando uit te voeren.

Kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk

Heb je problemen met je wifi-verbinding dan kun je deze het beste herstellen en opnieuw verbinden. Druk hiervoor de option⌥-toets in terwijl je klikt op het wifi-icoon in de menubalk. Klik vervolgens 'Verbreek verbinding met [netwerknaam], de verbinding wordt verbroken en daarna kun je de verbinding weer herstellen door opnieuw aan te melden.

wifi herstellen op een mac met macOS Sierra bugs

Het maken van een Time Machine reservekopie duurt lang

Helaas hebben meerdere macOS gebruikers problemen met Time Machine. Het maken van een reservekopie duurt extreem lang. Gelukkig kun je dit eenvoudig versnellen met een terminal commando. Klik hier voor de instructies.

Overige oplossingen voor bugs en problemen

Alleen macOS (OS X) opnieuw installeren
Clean install uitvoerenReacties


 • Ferry

  21 september 2016 om 15:54

  Foto’s start niet meer op naar installeren OS Sierra

 • Anton

  23 september 2016 om 15:40

  iPhoto werkt niet optimaal meer en alle Macphun programma’s crashen….en alles vreet gewoon idioot veel geheugen. Ik kan cookies niet meer handmatig verwijderen uit Safari, iemand ’n TIP???

 • Wesley Fabry

  23 september 2016 om 15:46

  @Ferry is het al opgelost?

  @Anton macphun moet waarschijnlijk dan nog een update uitbrengen voor de nieuwe software. iPhoto wordt niet meer ondersteund door Apple, als deze niet meer goed functioneert zou je in principe moeten overstappen naar de opvolger Foto’s: https://www.appletips.nl/fotos-voor-os-x-het-eerste-gebruik/ Cookies verwijderen kan nog steeds via Safari ▸ Menubalk ▸ Safari ▸ Voorkeuren ▸ Privacy ▸ Beheer websitegegeven

 • Julie

  23 september 2016 om 16:55

  Sinds ik Sierra heb gedownload werkt mijn internetverbinding niet meer. Alleen google chrome werkt nog, safari en mail etc werken niet meer. Wat kan ik hier aan doen?

 • Laurens

  24 september 2016 om 17:03

  MacKeeper crasht sinds de update :/

 • Wesley Fabry

  24 september 2016 om 17:26

  @julie kun je het beste de wifi tips bovenin deze pagina/tip proberen

  @laurens hmmm mackeeper kun je beter verwijderen: https://www.appletips.nl/os-x-mackeeper-volledig-verwijderen-van-je-mac/

 • Richard

  25 september 2016 om 13:52

  Na opstarten Sierra vraagt hij steeds om de inlog van sleutel , knap irritant dit was voorheen niet zo, kan ik dit ergens wijzigen dat dit automatisch gebeurd bij het opstarten

 • Arnold

  25 september 2016 om 15:23

  Hallo,

  Sinds ik macOs Sierra heb geïnstalleerd, krijg ik steeds een foutmelding bij het maken van een backup. Daarnaast valt het mij op dat de SSD heel snel volloopt. Enig idee?

 • Arnold

  25 september 2016 om 15:25

  Aanvullend, de foutmelding: Reservekopie mislukt. Time Machine kan geen reservekopie maken op… Enige idee?

 • Nicky

  25 september 2016 om 17:52

  Na de update van mijn macbook air naar siërra heb ik problemen met garageband.
  Als ik nu de akkoordentrainer van de gitaar open is de weergave van de akkoordentabs een puinhoop. Het ziet er nu een beetje uit als een wazige streepjescode in plaats van een akkoordentab. De rest van het programma is de weergave wel goed.
  Iemand enig idee wat het kan zijn?

 • Sue

  25 september 2016 om 18:15

  Sinds de installatie van Sierra werken alleen Dropbox en Outlook goed. Alle andere apps die internet nodig hebben werken niet meer. Wat kan ik doen?

 • Sue

  25 september 2016 om 18:24

  Even ter verduidelijking van mijn vorige bericht: de Apple apps doen het niet. Andere gedownloade apps wel.

 • Wesley Fabry

  25 september 2016 om 19:44

  Het beste kun jullie deze vragen stellen op https://genius.appletips.nl
  Onze experts of leden weten misschien een oplossing… Bovendien kan er uitgebreider geholpen worden

 • Marius Dik

  26 september 2016 om 18:18

  Sinds de update naar siërra werkt de TDM (Target display mode) of doelschermmodus niet meer :(

 • hi ha hans

  27 september 2016 om 8:03

  Na de installatie van Sierra werkt mijn toetsenbord niet goed meer. Na een lange tijd lijkt het of de toetsen blijven hangen en repeteren. Ook lijkt het of het geheugen het typen niet aan kan en verschijnen de letters pas na seconden. Alleen herstarten lost dit probleem op. Origineel Apple draadloos toetsenbord

 • Wesley Fabry

  27 september 2016 om 8:06

  @Marius heb ik helaas geen antwoord op, beste is je vraag te stellen op https://genius.appletips.nl

  @Hans heb je al eens het toetsenbord losgekoppeld via Bluetooth en daarna weer opnieuw gekoppeld?

 • Rien

  27 september 2016 om 12:51

  Na installatie Sierra kan ik niet meer printen vanuit Excel, ik krijg een melding “filter mislukt”

 • Thijs

  28 september 2016 om 8:48

  Na opstarten uit sluimerstand, krijg ik steeds de melding dan een van mijn backup schijven niet correct is losgekoppeld. Ik koppel de schijven helemaal niet los. De schijf is dan ook even weg van bureaublad en uit Finder. Maar hersteld binnen een paar seconden. Wat kan ik hieraan doen. Het gaat natuurlijk een keer mis

 • Henriette Gielen-Hansen

  29 september 2016 om 14:57

  Sinds de update werkt foto’s BEWERKEN alleen wanneer ik boven in de grijze balk op afbeeldingen klik.
  Heel lastig eerst stond het direct bij foto’s nu staat er automatisch DETAIL en geen BEWERKEN meer!

 • Wesley Fabry

  29 september 2016 om 15:00

  @Henriette je kunt foto’s nu bewerken door naast de details-knop te tikken op de drie horizontale strepen met bolletjes.

 • xandra

  29 september 2016 om 16:33

  Na het (clean) installeren van Sierra kan ik safari niet gebruiken. Er zit totaal geen tempo in. Mail installeren lukt evenmin…

 • chadia

  30 september 2016 om 10:30

  ik heb de nieuwste versie gedownload op mijn macbook, maar ik heb er geen siri op. hoe kan dat?

 • Wesley Fabry

  30 september 2016 om 11:06

  @xandra kun je het beste dit even proberen: https://www.appletips.nl/os-x-opnieuw-installeren-zonder-je-gegevens-te-verliezen/

  @chadia: Heb je dit al gedaan? https://www.appletips.nl/macos-siri-activeren-beta/

 • Bram

  1 oktober 2016 om 20:25

  Hallo, ik krijg mijn iMac niet ge-update naar OS Siera, downloaden lijkt goed te gaan maar bij het installeren stopt het verhaal halverwege en geeft hij de foutmelding INTERNE FOUT weer. 2 keer geprobeerd 2x dezelfde fout. Mac is van eind 2012 begin 2013 nieuwe model. Weet iemand een oplossing?

 • Marjolein

  3 oktober 2016 om 12:00

  Office voor Mac blijft crashen (met name Word): opent soms wel soms niet, klapt eruit of de hele MacBookAir loopt vast. Alleen met harde herstart nog beweging in te krijgen. VirtualBox klapt er telkens gelijk uit.
  De apple gezinsaccount loopt dwars door elkaar heen: accounts worden spontaan (deels) verwisseld. Bij Foto’s nog steeds niet mogelijk meerdere accounts te koppelen zoals dat wel bij iPhoto kon en ook nog steeds bij Contacten, Agenda en Herinneringen.
  Ik hoop mijn reservekopie terug te kunnen zetten en van Sierra af te zijn. Ben hier wel een beetje mee klaar

 • Nora

  3 oktober 2016 om 22:42

  Na de installatie van Sierra is mijn Mac heel erg traag geworden. Elke klik kost tijd en bij heel veel handelingen gaat het wieltje lopen. Tegelijkertijd blijft mijn computer ‘reutelen’. Alsof hij maar bezig blijft met opstarten. Ik ben er helemaal niet blij mee :-(.

 • Wesley Fabry

  4 oktober 2016 om 8:16

  @Bram en als je via een USB-stick het probeert? https://www.appletips.nl/bootable-usb-stick-macos-sierra/

  @Marjolein Sommige apps zijn nog niet geoptimaliseerd voor macOS, het is aan de ontwikkelaar dit aan te passen. Verder vragen kun je het beste stellen op https://genius.appletips.nl

  @Nora Je kunt dit eens proberen: https://www.appletips.nl/os-x-opnieuw-installeren-zonder-je-gegevens-te-verliezen/

 • Kees Tempelaar

  4 oktober 2016 om 23:25

  Installatie van Sierra ging moeizaam, na 1,5 dag pas rond ten koste van de sleutelhanger. Daarna: plezierig programma, mijn oude Mac (2009) is sneller dan met Mountain Lion! Alleen de scanner werkt niet goed. Mijn HP Scanjet G3010 scant goed maar produceert vervolgens plaatjes vol ruis. HP is onbereikbaar. Of is dit een Sierra-bug?
  Iemand een oplossing?

 • Dimitri

  5 oktober 2016 om 11:37

  Beste,

  Ik heb een groot probleem door die nieuwe Domme OS Sierra, Ik heb de installatie gestart, na een tijdje draaien voor de installatie krijg ik een waarschuwingsfout dat hij niet kan installeren. MAAR NU start mijn Imac niet meer.

  Wie kan mij helpen aub ? :)

 • Wesley Fabry

  5 oktober 2016 om 11:40

  @dimitri iMac aanzetten en cmd + r indrukken en dit ingedrukt houden tot apple logo verschijnt. Los laten en in het pop-up venster kiezen voor ‘installeer os x/macOS opnieuw’

 • Dimitri

  5 oktober 2016 om 11:48

  @Wesley Fabry dit wil zeggen dat ik alles verlies kwa gegevens die op mijn Imac staan ?

 • Wesley Fabry

  5 oktober 2016 om 12:03

  @dimitri normaal niet, maar vermits er nu problemen zijn kan het misschien wel voorkomen. Maar de kans is klein, meer info: https://www.appletips.nl/os-x-opnieuw-installeren-zonder-je-gegevens-te-verliezen/

 • Nora

  5 oktober 2016 om 12:51

  Helaas lukt het niet om macOs opnieuw te installeren. Ik krijg het venster [Als je macOs wilt downloaden en herstellen wordt bij Apple gecontroleerd of je computer hiervoor in aanmerking komt]. Na klikken op [Ga door] gebeurt er niets.
  Ook Timemachine is al twee uur bezig een reservekopie aan het voorbereiden (dus ik vind al dit gedoe niet echt fijn zonder goede reservekopie.
  Bovendien duurt elke klik een paar seconden tot en halve minuut, dus ik ben al de hele ochtend bezig. Bah! Zo’n hekel aan die updates die zo veel problemen veroorzaken.

 • Kees Tempelaar

  6 oktober 2016 om 13:37

  Inmiddels contact gehad met HP. Ze zijn bij 10.8 gestopt met bijwerken software voor mijn HP G3010 scanner. Had ik maar niet naar Sierra moeten gaan. Als ik terugga naar Mountain Lion is het probleem toch opgelost? Dat zei die man, echt waar. Dat geloof je toch niet!
  Het is dus “jammer dan”, die mooie goeie scanner kan in de vuilnisbak. Of beter, naar de milieustraat. Van milieu en duurzaamheid hebben ze bij HP nog nooit gehoord. En anders kunnen ze er maar beter over zwijgen tot ze hun beleid aanpassen.

 • Ronald Niehot

  7 oktober 2016 om 10:42

  Scanners van multifunctionals van Canon werken niet meer.

  Storingsbeeld bij opnieuw opstarten

 • Nicolas

  10 oktober 2016 om 9:46

  Na installatie veel problemen ondervonden met deze os.
  Grootste problemen zijn:

  Muis die plots enkel nog kan bewegen maar ik kan niets meer aanklikken. Menu, website, programma’s, Het lijkt alsof de muisknop niet meer werkt.

  Vastlopen: Paar keer gehad dat ik wel nog op programma’s in de menu bank kon klikken maar i.p.v. dat deze opstarten staan de icoon’s gewoon de springen in de menubalk. Ook afsluiten werkt niet meer.

  Ik heb sinds Sierra al vele malen de iMac mogen een koude reboot geven.

  Zwaar teleur gesteld in deze IOS!

 • Wesley Fabry

  10 oktober 2016 om 15:03

  @Ronald dan moet er waarschijnlijk een update komen voor jouw canon en macOS

  @nicolas heb je de muis al eens opnieuw verbonden? Dus even verwijderen uit bluetooth voorkeuren en daarna opnieuw toevoegen.  ▸ Bluetooth

 • Gert

  18 oktober 2016 om 9:21

  Hi, sinds de update naar OS Sierra werkt m’n ethernetpoort (met ethernet naar USB kabeltje) niet meer op m’n MBP 2013 13″. De kabel wordt niet meer herkend. Voor die tijd geen enkel probleem.. Kabeltje werkt prima, is getest op andere laptop. Iemand enig idee hoe dit kan?

 • Theo Veen

  18 oktober 2016 om 10:14

  Kan iemand mij vertellen hoe je een nieuwe map aanmaakt in OS Sierra?

 • Wesley Fabry

  18 oktober 2016 om 12:46

  @gert is het een officiële van Apple zelf?

  @Theo klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op een lege ruimte in Finder en kies voor ‘nieuwe map’ of doe het via de menubalk ▸ Archief ▸ nieuwe map

 • Dennis

  24 oktober 2016 om 13:38

  Tijdens installatie is het installeren gestopt. Kan mijn MacBook nu niet meer opstarten.
  Wie o wie heeft er een oplossing?

 • Marielle

  24 oktober 2016 om 15:33

  Mail programma werkt niet meer na update siërra. Hoe kun je dit oplossen.

 • Wesley Fabry

  24 oktober 2016 om 15:58

  @marielle wat werkt er precies niet meer? Leg het even uitgebreid uit op https://genius.appletips.nl

 • Marian

  24 oktober 2016 om 19:31

  Sinds de update naar Sierra kan ik niet meer scannen met HP psc 2400. Als ik een scanopdracht geef, krijg ik de melding dat de scanner niet gereed is. Ik heb alle benodigde software geheel verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, alles uitgezet en opnieuw opgestart, geen resultaat. Op de website van HP is geen update te verkrijgen. Wie heeft tips?

 • Franky De Clercq

  25 oktober 2016 om 10:41

  Hallo, Sedert de installatie van mac OS SIERRA versie 10.12 (16A323) heb ik twee problemen ;
  1) Ik kan mails in de SPAM map plaatsen, doch bij een volgende mail van dezelfde afzender wordt deze niet meer als SPAM herkend.
  2) Ik kan de muisfuncties niet meer veranderen, normaal werk ik zonder schuiffuncties enkel met dubbelklik, nu loopt alles door mekaar.
  Wie kan me helpen?
  Groeten van Franky

 • Wesley Fabry

  25 oktober 2016 om 13:10

  @Marian dan moet je toch even HP contacteren voor dit probleem helaas.

  @Franky even 10.12.1 installeren, misschien worden je problemen dan verholpen. In Mail kun je ook het beste regels gebruiken: https://www.appletips.nl/os-x-automatisch-e-mailberichten-verwijderen-met-behulp-van-regels/

 • Guido

  29 oktober 2016 om 13:05

  Sinds ik mac OS siera hebt geinstalleerd, heb ik een probleem met mijn mail.
  Als ik op postbus verstuurd klik, stopt mail . Ik kan dus mijn verstuurd mail niet meer consulteren. Nog iemand hetzelfde probleem?

 • Wesley Fabry

  29 oktober 2016 om 15:17

  @guido, heb je al eens je mailaccount opnieuw toegevoegd?

 • Monique

  4 november 2016 om 22:33

  Mijn citrixreceiver werkt niet meer met Sierra. Krijg een melding dat ik een veiligheidscertificaat niet heb. Maar deze staan gewoon onder mijn sleutelhanger. Mooi kloten dat ik niet meer thuiswerken kan.

 • Erwin Poppe

  7 november 2016 om 7:50

  Sedert de installatie van Sierra op mijn Macbook Pro media 2012 kan ik bijna niks meer mee doen, is enorm traag. Heb Sierra al eens opnieuw gïnstalleerd zonder resultaat Weet er iemand de oplossing hiervoor.

 • Wesley Fabry

  7 november 2016 om 10:20

  @Erwin Hmm terug naar El Capitan? https://www.appletips.nl/macos-sierra-downgraden/

 • Harry

  7 november 2016 om 10:37

  Sinds installatie Sierra werkt Canon EOS Utility totaal niet meer.
  Erg vreemd dat Apple blijkbaar volledig voorbij gaat aan grootste camera fabrikant en daar de schuld neerlegt.
  Kan iemand helpen? BVD!

 • Wesley Fabry

  7 november 2016 om 11:44

  @Harry in dit geval moet Canon een update voor dit programma uitbrengen en niet Apple.

 • Harry

  7 november 2016 om 13:06

  Bedankt Wesley. Ik mag toch aannemen dat beide grote bedrijven wel eens zaken afstemmen. In ieder geval dank.

 • Natasja

  10 november 2016 om 12:52

  Het programma Mail opent wel maar blijft laden en crasht vervolgens. Wat moet ik doen? Ik heb Mail al opgestart met Shift ingedrukt zodat geen enkel bericht geselecteerd wordt, maar dat helpt ook niet helaas.

 • Riann

  16 november 2016 om 20:19

  Ik heb sinds het downloaden problemen met adobe flash player..
  Na een update hiervan blijf ik hangen bij het installeren. Ik heb de javainstellingen nagekeken en de plug in instellingen aangevinkt voor adobe…
  helaas nog geen resultaat.. wie kan mij verder helpen?

 • Sam

  18 november 2016 om 14:12

  Als ik mijn iMac aanzet vraagt ie om mijn wachtwoord om in te loggen als gebruiker. Dit heb ik standaard uit staan. Maar toch gebeurd het. Het is alleen niet altijd. Dit gebeurd onder macOS Sierra.

  Kan iemand mij helpen?

 • Jack

  24 november 2016 om 13:39

  Sinds de installatie van Sierra gaat steeds m’n bluetooth automatisch aan en “pikt” ‘ie de muis van een andere mac.
  Omdat ik de muis op beide mac’s gebruik (natuurlijk niet tegelijkertijd) heb ik standaard de bluetooth uitstaan op m’n MBP … erg irritant (o;=

  Verder zijn er blijkbaar nog steeds geen drivers voor mijn HP printer … intussen kan ik al wel weer printen, maar scannen gaat nog steeds niet … )o:=

 • Petra Huffmeijer

  29 november 2016 om 20:59

  Sinds update van sierra heb ik erg veel moeite met inloggen op mijn nas-servers en blijft hij sleutel vragen, Kom er bijna niet in. en als ik er in ben bestanden moeilijk geopend. tevens herkent hij de extra mapjes in lijstje favorieten niet meer en gooit ze heel de tijd weg.

  Office bestanden van de server krijgt hij bijna niet geopend en loopt heel snel vast.

  Finder loopt heel snel vast.

  Forceer stop bij progamma’s werkt niet en meerdere keren per dag met de knop opnieuw opstarten omdat hij vastloopt. Herstarten of uitzetten werkt dan ook niet. Wat is hieraan te doen?

  Heb een grote iMac van nog geen half jaar oud die het allemaal makkelijk aan moet kunnen maar ondervind dus erg veel hinder en vertraging tijdens het werk.

  Mocht iemand oplossingen weten dan hoor ik het graag!

 • Nina

  5 december 2016 om 7:50

  Na installatie van Sierra heel veel problemen. Kam mail niet meer openen , Al mijnj ibooks zijn verdwenen. Map afbeeldingen met inhoud verdwenen. Kortom een rampenplan.
  Mijn Imac voeldoet aan de eisen voor de update.

 • Bert Geurtz

  9 december 2016 om 20:15

  Na de installatie van Sierra draait de ventilator van mijn Macbook air op volle toeren en lijkt het stroom verbruik wel een Hummer. in een andere tip zag ik iets staan over time machine maar die is al afgerond.

  Ik overweeg om de installatie ongedaan te maken maar hoop wel dat daarmee het probleem wordt opgelost.

 • Iris

  23 december 2016 om 19:42

  Voorvertoning werkt in het geheel niet. Voorvertoning opent wel in het dock. Daar staan ook altijd nog een paar vensters open ook al heb ik het vinkje bij ” sluit alle venster bij afsluiten programma” aan staan. Ik kan het ook weer afsluiten daar. Maar een foto krijg ik niet te zien laat staan dat ik alle andere handigheden kan uitvoeren. help…

 • Wesley Fabry

  25 december 2016 om 7:26

  @iris beste is dit eens te bekijken: https://www.appletips.nl/problemen-met-je-mac-en-os-x-oplossen/

 • Tom van Timmeren

  8 januari 2017 om 15:13

  Ik heb net de update Sierra doorgevoerd 10.12.2.
  Safari werkt niet meer en de teksten van de mails zijn verdwenen.
  Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

  Google Chrome werkt overigens wel, De wifi verbinding opheffen en opnieuw aanmelden heb ik geprobeerd, helpt niet.

 • Frank

  14 februari 2017 om 20:57

  sierra dubbel geïnstalleerd?

  Bij mijn vriendin werkt alles erg traag, als ik bij over deze mac/opslag/beheer kijk bij”systeem”
  zie ik bij haar 19,9GB terwijl bij mij dit 7,67GB is, (ik draai prima op sierra)

  Het leek er inderdaad op dat jij na herstarten volgende dag weer opnieuw ging installeren, maar eerlijk gezegd heb ik dit tussen wat klusjes door gedaan….dus niet echt opgelet.
  Mail had ook moeite met inboxen terug vinden, maar dat terzijde.

  vreemd verhaal…

 • Hans F

  8 maart 2017 om 13:49

  Ooit overgestapt van een Windows computer naar MacBook omdat ik de bugs, vastlopers en al dat soort problemen zat was. Was zeer tevreden, totdat ik de Sierra upgrade geïnstalleerd had. Werken op de MacBook is nu als roeien in de stroop. Regelmatig vastlopers, kan vaak niet anders dan ‘hard’ uitzetten. Programma’s als Word en Excel (voor Mac) lopen nu heel regelmatig vast. Mail doet vreemde dingen, enz. enz.
  Ik ben niet de enige zo te zien. Is het bekend of Apple hier wat aan gaat doen? Anders misschien maar weer naar Windows.

 • Wesley Fabry

  8 maart 2017 om 14:02

  @Hans wat voor Mac heb je, hoe oud is deze, etc. Word en Excel heeft regelmatig problemen, alleen is dat wel de oorzaak van Microsoft. Wat doet Mail precies verkeerd? Beste kun je deze problemen uitgebreid beschrijven op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • ynke

  22 maart 2017 om 11:23

  het bellen via mac lukt niet meer. ik krijg steeds de melding ” iPhone niet gecofigureerd voor bellen via mac”
  echter alles gedaan volgens de apple aanwijzingen (wifi netwerkzelfde, iCloud account zelfde, instellingen op iPhone en mac juist)
  ik heb sierra zou dat er wat mee te maken hebben?
  kom er niet uit.

 • Hans

  22 maart 2017 om 14:49

  Fijn zo’n versie. Ik heb het idee of ik op een PC uit 1980 aan het werken ben.
  Hoe kan hHeb mijn iMac nog niet zo lang Sierra geïnstalleerd en terug in de tijd.

  Ik heb alle tips en trucs van Apple uitgevoerd, maar niet met het gewenste resultaat

 • Mariëlle

  1 april 2017 om 17:47

  Ik krijg de update van Siera niet geïnstalleerd. Mijn Finder loopt steeds vast en die kan ik niet afsluiten met ‘forceer stop’. Mijn Finder blijft dus hangen en daardoor kan ik mijn macbook niet opnieuw opstarten wat moet gebeuren om de update van Siera te installeren. Mijn macbook krijg ik nu ook niet meer uit omdat dat Finder ook blijf hangen. Nu moet ik steeds met mijn aan/uit knop mijn macbook uitschakelen. Ik denk niet dat het er heel goed voor is maar anders kan ik mijn macbook niet uitschakelen. Wat is hieraan te doen?

 • Wesley Fabry

  1 april 2017 om 17:56

  @marielle beste kun je dan macOS alleen opnieuw installeren via deze stappen: https://www.appletips.nl/os-x-opnieuw-installeren-zonder-je-gegevens-te-verliezen/

  De meest recente macOs versie kun je ook installeren door je Mac te herstarten met option⌥ + command⌘ + R ingedrukt: https://www.appletips.nl/oorspronkelijke-softwareversie-mac-installeren/

 • ilona piris

  9 mei 2017 om 12:07

  volgens mij sinds ik os Sierra heb geïnstalleerd werken 2 dinge niet meer in firefox : openen in tabblad en meteen openen. ( zie in mijn website bij voorbeeldreizen -> iedere knop moet nieuw tabblad openen en dan meteen pdf opstarten) nu komt er een LEEG nieuw tabblad en de PDF komt in downloads

  bijlage printen in GMAIL -> moet kunnen met in zwarte achtergrond na “openen” . nu gaat ook dit naar de downloads ipv naar de printer . erg lastig. moet dan weer naar downloads gaan en dan openen en dan bestand printen… iemand een oplossing???

 • Mark

  17 mei 2017 om 16:08

  na installatie van OS Sierra 10.12.5 krijg ik bij het gebruik van een kaartlezer in combinatie met een identiteitskaart de vraag naar het sleutelhangerwachtwoord; na ingave ervan blijft de vraag opnieuw komen. Is er een nieuwe procedure nodig om de kaartlezer te laten aanvaarden door de Mac onder OS Sierra?

 • Jan van der Velden

  13 juni 2017 om 13:30

  Wanneer ik mijn webwinkel bezoek wordt door Safari de directory webwinkel weggelaten. Als ik deze zelfde acties doe in Google Chrome op de mac dan kom ik wel op het volledige webadres tevoorschijn in de adres balk. Ik heb het dus over het pad dat na .nl komt. Ik heb e.e.a. ook geprobeerd op andere mac en allemaal het zelfde resultaat. Op windows machines doet probleem zich niet niet voor. Wat kan hier aan de hand zijn

 • Wesley Fabry

  13 juni 2017 om 13:40

  @jan het is geen probleem of fout in Safari. Apple heeft de adresbalk gewoon ‘opgeruimd’ zodat je alleen de website ziet, klik je op de adresbalk dan zie je het volledige pad. Dit kun je ongedaan maken, hoe lees je hier: https://www.appletips.nl/yosemite-toon-het-volledige-websiteadres-in-safari/

 • Jan van der Velden

  13 juni 2017 om 14:51

  @Wesley. Bedankt voor je snelle response, maar dat is het probleem niet. Ik zie het volledige adres maar safari laat in het midden van de link de directory webwinkel weg. In mijn oorspronkelijke bericht stonden ook een aantal voorbeelden, maar die zie ik nieter in mijn bericht. staan.

 • Wesley Fabry

  13 juni 2017 om 14:54

  Ik zie inderdaad het probleem, helaas weet ik daar ook niet de oplossing voor. Lijkt erop dat Apple (safari) een ander pad kiest. Je kunt deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten misschien meer, maar ik garandeer niets.

 • Cojanlis

  4 augustus 2017 om 1:31

  Beste,

  na installatie van OS Sierra 10.12.5 gaat mijn draadloze muis regelmatig onderweg hangen. Heb de instellingen van de muis nagezien en op snel gezet doch dit helpt niet. ik werk precies met een win ui de jaren tachtig.

  Met vriendelijke groeten cojanlis

 • Wesley Fabry

  4 augustus 2017 om 9:57

  @cojanlis dan kun je het beste dit proberen: https://www.appletips.nl/bluetooth-problemen-mac/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!