15 juni 2014

OS X: Automatisch e-mailberichten verwijderen met behulp van regels

mail icon email retinaHet is je vast al eens overkomen dat je regelmatig e-mailberichten blijft ontvangen van een bepaalde afzender terwijl je deze had gemarkeerd als reclame. Dat is uiteraard niet de bedoeling en erg vervelend.

Gelukkig kun je dit probleem redelijk eenvoudig oplossen door regels toe te passen in je mailbox. Hierdoor kun je één of meerdere afzenders blokkeren en hun e-mailberichten niet meer te ontvangen op je Mac. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Open hier Voorkeuren ▸ Regels
• Klik op de knop ‘Voeg regel toe’

regels-bericht-verwijderen

Vul een beschrijving in en kies voor ‘een of meer’ bij de optie ‘Als voldaan is aan’. Kies vervolgens uit de eerste lijst ‘Geadresseerde’, in de tweede lijst kies je voor ‘Is gelijk aan’ en vul in het laatste veld het volledige e-mailadres in van de afzender die je graag wil blokkeren. Wanneer je meerdere afzenders wil toevoegen volstaat het om op de plusknop te klikken en opnieuw bovenstaande regel toe te voegen.

Om het bericht van deze afzenders automatisch te verwijderen dien je bij ‘Worden de volgende taken uitgevoerd’ in de eerste lijst te kiezen voor de optie ‘Verwijder bericht’. Bevestig en activeer de regels door op ‘OK’ te klikken. Hierdoor worden alle berichten van deze afzender automatisch verwijderd en krijg je deze niet meer te zien in je inbox.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • W

  16 juni 2014 om 10:41

  Is er een manier om dit ook op een iPhone in te stellen? Ondanks gebruik van iCloud wordt de regel niet gesynchroniseerd tussen Mac en iPhone waardoor je nog steeds handmatig mailtjes moet verwijderen.

 • ingrid

  9 september 2016 om 19:47

  is ergens een goede oplossing, maar ze gebruiken telkens een ander email adres, of geadresseerde. Op den duur heb je een deftige waslijst. Is het nu echt niet mogelijk om dit op een andere manier te doen.

 • Wesley Fabry

  9 september 2016 om 20:03

  de ‘is gelijk aan’ kun je wijzigen door bevat en dan kun je bijvoorbeeld alles voor of na de @ toevoegen aan de regel in plaats van het gehele adres, maar voor de rest helaas weinig aan te doen. Zo weinig mogelijk van die spam openen,dan wordt minder.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!