7 maart 2014

OS X: Belangrijke e-mail berichten voorzien van een kleur

mail icon emailWanneer je regelmatig belangrijke e-mails ontvangt dan is het misschien handig om deze onmiddellijk in het oog te laten springen met behulp van een kleurtje. Het is namelijk mogelijk om de voorvertoning van een bepaalde afzender te voorzien van een kleur.

Op deze manier heb je snel door wanneer dat belangrijke bericht eindelijk is ontvangen. Je kunt dit realiseren met behulp van de handige regel-functie in OS X Mail. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Klik in de menubalk op Mail ▸ Voorkeuren
• Selecteer het tabblad ‘Regels’
• Klik op de knop ‘Voeg regel toe’

regelskleurmail

Geef de nieuwe regel een beschrijving en selecteer de volgende condities: Van ▸ Is gelijk aan ▸ e-mail adres. Vul de taken in die moeten worden uitgevoerd als aan de bovenstaande condities wordt voldaan: Stel kleur in ▸ Van achtergrond ▸ Selecteer een kleur. Uiteraard kun je in plaats ‘Van achtergrond’ ook ‘Van tekst’ selecteren om kleur toe te voegen.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook alle e-mails van je collega’s een bepaalde kleur geven, kies dan in plaats van ‘is gelijk aan’ voor ‘bevat’ en gevolgd door de domein naam van het bedrijf (b.v. apple.com).

Meer over Mail kun je hier terugvinden.







Reacties


 • K. Ronner

  8 maart 2014 om 9:29

  Een zeer nuttige optie, bedankt!

 • Mo

  12 maart 2014 om 21:17

  Heel handig, zo vallen berichten beter op in een volle inbox.
  Ook een leuke instelling: e-mailadressen (vb. buiten het domein van je eigen bedrijf) een ander kleurtje geven…
  Bij “opties” – “nieuw” – “markeer adressen die niet eindigen op…”
  Is handig om te voorkomen dat je een intern bericht naar een extern adres verstuurd: dat adres krijgt dan een ander kleurtje zodat het meteen opvalt…

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!