8 maart 2014

Receptenmaker: Kookboeken delen met anderen

receptenmakerBijna iedereen houdt van lekker eten en veel mensen ook van zelf koken. Met behulp van je iPhone, iPod Touch en iPad kun je eenvoudig recepten bekijken en heb je ze ook direct bij de hand tijdens het koken.

Dit kun je doen via verschillende kookboeken uit de iBooks Store, maar natuurlijk ook met behulp van handige kookapplicaties. Een populaire app van Nederlandse bodem is ‘Receptenmaker’.

Met behulp deze applicatie kun je recepten van populaire receptenwebsites bekijken en bewaren in de app zodat je altijd een overzicht hebt van je favoriete recepten. Voorbeeld van receptenwebsites zijn AH recepten, Jumbo, maar ook onze kookblog Wessalicious.com waarin de vegetarische wereldkeuken centraal staat.

Naast de receptenwebsites kun je ook de (gratis) kooktijdschriften raadplegen zoals de Allerhande, Hallo Jumbo, enzovoorts. Vorige week heeft Receptenmaker een update gekregen met de mogelijkheid om je eigen kookboeken samen te stellen. Zo kun je je favoriete recepten bundelen in één kookboek en delen met je vrienden, kennissen of familieleden via e-mail, Twitter of Facebook.

receptenmaker21

Standaard is het mogelijk om 3 persoonlijke kookboeken aan te maken en te bewaren, via een in-app aankoop van €0,89 kun je een onbeperkt aantal eigen kookboeken samenstellen. Ook wij van appletips hebben een eigen kookboek binnen receptenmaker samengesteld, deze kun je hier terugvinden. Meer informatie over deze nieuwe kookboek functie kun je hier nalezen.

Wanneer je aan het koken bent met behulp van Receptenmaker is de nieuwe Kookstand een aanrader. Dankzij deze functie kun je de tekstgrootte aanpassen zodat je makkelijk het recept kan lezen tijdens het koken. Bijkomend voordeel, je iDevice zal tijdens deze stand niet in stand-by modus vallen.

kookstandreceptenmaker

Zoeken binnen de opgeslagen recepten kan uiteraard op basis van titels enzovoorts, maar vanaf nu kun je ook tags toevoegen aan recepten. Op deze manier kun je nog sneller bepaalde recepten raadplegen.

Receptenmaker
ReceptenmakerApple Watch app
Categorie: Food & Drink, Lifestyle
Ontwikkelaar: Mobiel Bekeken
iPad & iPhone  4+  23 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!