Apps

Vandaag gratis/afgeprijsd in de iOS App Store

WATCHWatchPlayer: Podcasts luisteren op een Apple Watch

podcasts logo podcast

Vreemd genoeg heeft de officiële Podcast applicatie van Apple geen Apple Watch ondersteuning. Opmerkelijk, want podcasts wil je juist graag makkelijk luisteren en dat zou ideaal ook via de Apple Watch kunnen. Dit gat wordt gelukkig door WatchPlayer opgelost.

Met de app is het mogelijk om Podcasts te luisteren op een Apple Watch en kun je zelfs het geluid via de Apple Watch speakers zelf afspelen. Via de app kun je een lijst met Podcast afleveringen aanmaken en deze vervolgens doorsturen naar je Watch. Vervolgens kun je ze eindeloos afspelen via de Watch speakers zelf of via een gekoppelde koptelefoon, oortjes of speaker.

ShopAlike: Alle online winkels in één app

Winkelen doen we tegenwoordig steeds meer en meer online. Fysieke winkels worden minder belangrijk en we verplaatsen allemaal ons koopgedrag online. Het online winkelen kent voor en tegenstanders, maar vaak is het aanbod ruimer en hoef je niet eindeloos zoeken naar een specifiek product.

Omdat er verschillende websites zijn waar je een product kunt kopen is het soms nog zoeken. Website voor website zoek je naar de ene product, als je precies weet wat je zoekt maakt dat weinig uit, maar als je bijvoorbeeld alle verschillende sneakers of harde schijven wil vinden ben je wel even bezig. Daarom dat ShopAlike een website en app heeft ontwikkeld waar alle online winkels zich bevinden.

Supersized Creative Mac Bundle: Speciaal voor creatieve Mac gebruikers

Speciaal voor creative Mac gebruikers heeft Stack Social de 'Supersized Creative Mac Bundle' samengesteld. Deze bundle bestaat uit kwalitatief hoogstaande Mac applicaties voor het bewerken van foto's. De bundle bevat onder ander de top applicatie Aurora HDR (ter waarde van €40 een applicatie waarmee je de belichting van foto's kunt aanpassen.

De Supersized Creative Mac Bundle bestaat uit 12 applicaties en 3 masterclasses voor foto, video en webdesign. De reguliere prijs van alle applicaties samen is $1237,85 daarop krijg je maar liefst 97% korting waardoor je maar slechts $29,00 hoeft te betalen. Wil je gebruikmaken van de aanbieding wees er dan snel bij wat de aanbieding is nog maar 4 dagen geldig!

Setapp: Toegang tot 70 Mac apps voor een vast maandbedrag

Sinds enige tijd is de nieuwe dienst Setapp beschikbaar speciaal voor Mac gebruikers, dit is een soort van Netflix voor Mac-apps. Het is een abonnementendienst voor software, voor een vast bedrag van $12,09 per maand krijg je toegang tot meer dan 70 apps.

Setapp geeft je toegang tot een grote variatie aan apps van kleine, zelfstandige ontwikkelaars. Het huidige Setapp aanbod bestaat ondermeer uit de volgende kwalitatief hoogstaande applicaties. In de toekomst wil Setapp groeien naar een aanbod van 300+ applicaties.

F1 2016: Racen als Max Verstappen op je Mac

Het heeft drie jaar geduurd maar eindelijk is er weer een echte F1-game beschikbaar de je kunt spelen op de Mac. En natuurlijk kun je in F1 2016 als Max Verstappen over het circuit scheuren.

De game is gemaakt door Feral Interactive en geoptimaliseerd voor Apple's Metal framework waardoor het spel er fantastisch uitziet en soepel speelt. Je kunt het opnemen tegen 20 coureurs (waaronder Max Verstappen) op 21 verschillende circuits, waarbij je de mogelijkheid hebt om de race in online multiplayer-modus te spelen tegen andere Mac gebruikers. In de speciale career-modus kun je tien verschillende Formule 1 seizoenen spelen en proberen kampioen te worden.

iMazing: Maak van je iPhone of iPad een USB Stick

Misschien kan je het je nog wel herinneren dat het vroeger mogelijk was om bestanden op je iPod te plaatsen via je Mac of PC. Met andere woorden je kon er een soort van USB stick van maken. Handig om bestanden over te zetten naar een andere Mac of PC.

Natuurlijk kan je tegenwoordig gebruikmaken van iCloud om documenten en bestanden te delen en op te slaan. Heb je echter geen extra opslag aangeschaft dan is de iCloud opslagruimte beperkt tot 5GB.

Wist je dat het ook mogelijk is om je de iPhone of iPad te gebruiken als externe opslag (USB Stick) voor documenten en bestanden? Hiervoor heb je wel een extra applicatie nodig op een Mac of PC. iMazing is een applicatie die voorzien is van deze bijzondere functie.

ScreencastHandleiding: Originele video’s maken met Clips

clips app

De vorige maand door Apple aangekondigde Clips-app is vanaf nu beschikbaar voor iOS. Met deze nieuwe applicatie is het mogelijk om (korte) video's te maken met verschillende effecten, teksten, filters, emoji's en meer.

De applicatie is gratis beschikbaar voor iPhone en iPad, maar vereist wel iOS 10.3. Als je deze iOS versie nog niet hebt geïnstalleerd moet je dit wel eerst doen. De app is alleen beschikbaar op 64-bits apparaten, dit houdt in dat de App op alle iOS 10.3 apparaten werkt behalve op de iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4. Hoe deze video-applicatie precies werkt lees je terug in deze handleiding.

Panols: Panoramafoto’s bewerken (gratis via Apple Store app)

panols

Foto's maken met een iPhone, en voor sommige ook een iPad, is een feest. De camera's leveren over het algemeen prachtige foto’s af en met behulp van de Foto's applicatie kun je deze professioneel bewerken. Met behulp van de camera app kun je ook prachtige panoramafoto's maken, alleen kun je deze bijvoorbeeld niet delen via Instagram.

Met behulp van Panols, een iOS app, kun je deze foto’s op een fantastische manier weergeven op je Instagram profiel. De app splits de panoramafoto op in drie delen en verspreid deze over drie gelijke vakken. Op deze manier kun je jouw creaties op een originele manier delen. Panols is te koop voor € 1,99 in de iOS App Store, maar is nu tijdelijk gratis via de officiële Apple Store applicatie.

Vijf iPhone games die schitteren in hun eenvoud

App Store iOS logo

Snakes, één van de eerste games voor je mobiel, was briljant in zijn eenvoud en vrijwel iedereen heeft het vroeger wel eens gespeeld. Met de introductie van de smartphones, hebben de mobiele games zich razendsnel ontwikkeld en in plaats van een simpele zwarte lijn over je scherm manoeuvreren kun je nu hele werelden ontdekken. Daarom vallen sommige mobiele games nu vallen juist op doordat ze schitteren in hun eenvoud. We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.

Vervelende adware verwijderen van je Mac

anti-malware logo en icoon

Advertenties op websites, velen vinden het vervelend, maar dit is echter wel de manier waarop websites hun inkomsten generen en zo het bestaan van de website kunnen garanderen. Echter zijn er ook een hoop ongevraagde pop-ups en advertenties die kunnen worden getoond die vage zoekresultaten en reclame tonen.

Ook kan de zoekbalk in bijvoorbeeld Safari of chrome worden omgetoverd tot een vreemde zoekmachine. Je zoekt dan niet via Google of Yahoo, maar via een vage website. Dit alles heeft niets te maken met de website in kwestie die je bezoekt, maar komt door een soort van SPAM die je via een (illegaal) gedownload bestand op je Mac hebt gekregen. Deze Adware is hardnekkig en moeilijk te verwijderen omdat deze de .plist-bestanden en overige instellingen zomaar kunnen wijzigen.

Facebook Stories: Foto’s en video’s delen die na 24 uur verdwijnen

Facebook icoon (logo)

Mark Zuckerberg heeft de smaak te pakken, na Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger komt ook Facebook met de Snapchat-functie 'Stories'. Met Facebook Stories is het mogelijk om foto's, gifs en korte video's te delen die na 24 uur verdwijnen.

De nieuwe deelmogelijkheid wordt automatisch aan de Facebook app toegevoegd en is te benaderen vanaf het nieuwsoverzicht. Hierin vind je bovenaan de stories (verhalen) terug van je contacten en kun je er zelf maken. Zie je de nieuwigheid nog niet? Herstart dan de app of installeer deze opnieuw, later vandaag moet iedereen de nieuwe functie zien.