20 april 2017

Setapp: Toegang tot 70 Mac apps voor een vast maandbedrag

Sinds enige tijd is de nieuwe dienst Setapp beschikbaar speciaal voor Mac gebruikers, dit is een soort van Netflix voor Mac-apps. Het is een abonnementendienst voor software, voor een vast bedrag van $12,09 per maand krijg je toegang tot meer dan 70 apps.

Setapp geeft je toegang tot een grote variatie aan apps van kleine, zelfstandige ontwikkelaars. Het huidige Setapp aanbod bestaat ondermeer uit de volgende kwalitatief hoogstaande applicaties. In de toekomst wil Setapp groeien naar een aanbod van 300+ applicaties.

Het Setapp aanbod

Tussens het aanbod zitten applicaties die je niet iedere dag zal gebruiken en daarom vaak niet interessant zijn om te kopen, vanwege de hoge aanschafkosten. Sluit je een abonnement af bij Setapp dan heb je altijd toegang tot de applicaties. Het gaat hierbij om apps met volledige functionaliteit, waar je normaal gesproken een licentie voor moet kopen.

De applicaties zijn verdeeld in de categorieën:

• Creativiteit
• Ontwikkelaars
• Educatie en onderzoek
• Lifestyle
• Mac Hacks
• Onderhoud
• Persoonlijke financiën
• Productiviteit
• Taakbeheer
• Tekstbewerking en bloggen

Setapp voorbeeld

Het actuele aanbod bestaat op dit moment uit onder meer: Aeon Timeline, Aleternoter, Archiver, Base, BetterZip, Be Focused, Blogo, ChateMate for Whtasapp, Capto, Chronicle, CodeRunner, Deckset, Elmedia Player, Findings, Focused, Gemini, Get Backup Pro, Gifox, GoodTask, HazeOver, Hype, Image2icon, iMazing, iStat Menus, iThoughtsX, Jump Desktop, Manuscripts, Marked, MoneyWiz, My Wonderful Days, Numi, PDF Squeezer, Polar, Pixa, RapidWeaver, Remote Mouse, Renamer, Simon, Sip 2, Squash, Timing, Ulysses, WiFi Explorer, Xmind, Yummy FTP Pro.

Applicaties eenvoudig installeren en verwijderen

Na het aanmaken van een account download je de Setapp-app, die in een soort Finder-weergave de beschikbare apps laat zien. De apps die wilt gebruiken worden pas geïnstalleerd op het moment dat je ze ook daadwerkelijk activeert.

Dubbelklik op een applicatie voor een beschrijving van de applicatie, zoals in de Mac App Store krijg nu ook een scherm te zien met de applicatie details. Klik op ‘Install' en de applicatie zal worden gedownload naar je Mac, deze kun je eventueel na gebruik weer verwijderen. Dit is vooral handig voor applicaties waarvan je incidenteel gebruik maakt.

Maak je gebruik van Setapp dan weet je altijd dat je de meest up-to-date versie van een applicatie gebruikt. Zolang je abonnement actief is houd je toegang tot de applicaties. Per abonnement kunnen de applicaties op twee verschillende Mac's gebruiken. De prijs van een abonnement is $9,99 exclusief btw. In Nederland betaal je dan $12,09 per maand, ongeveer €11.

Setapp gratis uitproberen

Je kunt Setapp de eerste 30 dagen gratis uitproberen zonder verdere verplichtingen, hierbij heb je toegang tot alle beschikbare applicaties. Klik hier om je gratis aan te melden.Reacties


  • Jo Gorissen

    20 april 2017 om 15:29

    Een leuk initiatief, maar ik niet via iDeal betalen. Tja, dan houdt het voor mij op😥

Een reactie toevoegen: