6 maart 2014

Mavericks10.9: OS X bedienen met behulp van schakelaars

systeemvoorkeuren retina iconNieuw in OS X 10.9 Mavericks is de schakelaarsfunctie, dankzij deze functie kunnen mensen met een beperkte mobiliteit tekst in voeren, onderdelen op het scherm benaderen en op eenvoudige wijze de Mac besturen.

Als eerste scant de schakelaarsfucntie de gebruikersinterface zodat de schakelaar kunnen worden afgestemd op je persoonlijke omgeving, vervolgens kun je de onderdelen benaderen, selecteren en verschillende bewerkingen uitvoeren. Volg onderstaande stappen om de schakelaarsfucntie te activeren.

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Selecteer vervolgens ‘Toegankelijkheid’
• Klik in de navigatiekolom op ‘Schakelaars’
• Open het tabblad ‘Algemeen'

schakelaarsmavericks

Activeer de optie ‘Actieveer bediening met schakelaars’. Voer eventueel je Mac wachtwoord in en onmiddellijk wordt de optie actief. Er wordt een zwart pop-up venster geopend waarbij je verschillen interface handelingen kunt uitvoeren en bepaalde functies openen en gebruiken. Denk hierbij aan het Dock, menubal, toetsenbord, enzovoorts.

Via de optie ‘Speciaal’ is het mogelijk om speciale toepassingen toe te voegen en gebruiken waaronder bijzondere toetsenborden en zelfs gameconsoles. Via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toegankelijkheid ▸ Schakelaars. Via schakelaars, navigatie en timing kun je deze hele functie aanpassen. Meer informatie over deze functie vind je op de support pagina van Apple.

Meer over toegankelijkheid kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!